Gruba ‘Sinsi plana gelmeyin’ uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Gruba ‘Sinsi plana gelmeyin’ uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2010 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, parti grubunda, Anayasa değişikliği paketinin parti kapatmayı düzenleyen 8’inci maddesinde fire veren milletvekillerini “Sinsi planlara gelmeyin” diyerek uyardı.

“Ancak bu grup bundan sonraki süreçte, bu oyunlara o sinsi girişimlere asla boyun eğmeyecektir. Bu grubun uyumu, dostluğu, birlik ve bütünlüğü asla zedelenmeyecek, bu kadro tarih yazmaya devam edecektir” diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

Haksızlığa alkış

“Madem ki siyasi partiler demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır, o zaman bırakalım da siyasetin burada bir sözü olsun. CHP, bu değişikliğe destek olmayarak hem kendisini, hem milletin kendisine verdiği yetkiyi inkar etmiştir. MHP destek olmayarak, kendisine verilen oylara, millet emanetine ihanet etmiştir. BDP, parti kapatmaların mağduru bir siyasi geleneğin temsilcisi olarak, bu değişikliğe destek olmayarak hem kendisini inkar etti, hem de kendisine reva görülen haksızlıklara alkış tuttu. Ama millet, hesap günü geldiğinde olup bitenleri en iyi şekilde değerlendirecektir. Milletin hissiyatını anlamak istemeyen, seçmeninin taleplerini gözardı edenler yatağa yattığında, vicdan azabı çekmese de hesap günü geldiğinde milletin takdiri ile yüzleşeceklerdir. 8’inci madde ile ortaya çıkan manzara, diğer partilerin tabanlarında tartışılmaya devam edilecek. CHP, MHP, BDP talimatla hareket ediyor. Bize halkımızdan başka talimat verecek bir güç yeryüzünde yoktur.”

Aziz Nesin örneği

Erdoğan, Adolf Hitler’e benzettiği İsmet İnönü ile ilgili polemiği dünkü grup toplantısında Aziz Nesin örneğiyle sürdürdü. Erdoğan, 1948’de Tan Gazetesi’nin yakılmasının ardından Aziz Nesin’in Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin sözlerini değiştirerek kaleme aldığı, “Ey faşist yumurcakları işte bu ahval ve şerait içinde dahi yapılanları kafi görmeden namuslu vatanperverleri dağıtmak için muhtaç olduğun çekiç balta, Halk Partisi’nin ambarlarında mevcuttur” yazısını okudu.

Başbakan ağlattı

BAŞBAKAN Erdoğan’ın konuşması bazı milletvekillerini ağlattı. Erdoğan’ın “Nice çocuklar gördük. Oyuncağı hayatlarında ilk kez görmenin şaşkınlığı içindeydiler. Açıla açıla tükenmiş kurşun kalemlerle yazarken elleri üşüyen minik yavrular gördüm” sözleri üzerine Abdülkadir Aksu, İdris Güllüce, Kerem Altun, Dilek Yüksel, Canan Kalsın ve Kazım Ataoğlu gözyaşlarını tutamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!