Grip için özel merkez kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Grip için özel merkez kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2009 13:10

Alman Hastanesi “Grip Enformasyon ve Koruma Merkezi”ne başvuranlar, grip ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabilecek.

Haberin Devamı

Yaklaşan kış mevsimiyle birlikte grip vakalarındaki olası artışla ilgili beklentiler ve özelikle bugünlerde domuz gribi vakalarındaki hızlı artış, özel hastaneleri de yeni önlemler almaya yöneltti. Alman Hastanesi bünyesinde bu kapsamda “Grip Enformasyon ve Koruma Merkezi” kuruldu. Merkeze başvuranlar, grip ile ilgili her türlü bilgiye, korunma önlemlerine ve gerekirse tedaviye hızlıca erişim sağlayabilecek. Alman Hastanesi ‘Grip Enformasyon ve Koruma Merkezi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Okucu, merkezin özel hastaneler arasında ‘ilk’ olma özelliğini taşıdığını belirterek, “Merkezimizde Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı, İç Hastalıkları Uzmanı, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı ve Enfeksiyon Kontrolü Hemşiresi görev yapacak. Amacımız, kişide eğer hastalık başlamışsa o kişinin sağlık durumunu değerlendirerek mümkün olan en kısa sürede tedavisini gerçekleştirmektir. Eğer kişide hastalık mevcut değilse bu durumda kendisine her türlü bilgi ve korunma yolları anlatılacaktır” dedi.

Bilgi sahibi olmak korunmayı sağlar

Bir grip salgınının ne zaman ve ne boyutta olacağını tahmin edebilmenin güç olduğuna değinen Dr. Metin Okucu, bir salgın sırasında evlerde, işyerlerinde, toplu taşıma araçlarında ve okullarda çok hızlı bir yayılımın olacağının iyi bilindiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“Bu tür bir grip salgını yüksek sayıda hasta, sosyal ve ekonomik düzende bozulmalara yol açabilir. Okulların, işyerlerinin kapanmasından, bazı hizmet sektörlerinin duraklamasına kadar yan etkileri olabilir. Bir salgın sırasında, iyi bilgilendirilme ve gerektiğinde bilgi ve korunma desteğine hızlıca erişim hayati önem taşır. Neler yapılacağını, nasıl korunacağını bilmek, evlerde ve işyerlerinde fazlasıyla etkili olur. Merkezimizin amacı; kişisel veya kurumsal danışmanlık ve koruma hizmetleri vermektir. Özellikle işverenleri, çalışanlar arasında hastalık ortaya çıktığında yapılması gerekenler hakkında bilgilendiriyoruz. Aynı durum, okullar için de geçerli. Özetle belirtmek gerekirse, merkezimizde bir anlamda kriz yönetimi gerçekleştiriyoruz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!