Gri pasaporta 'halay' ayarı

Güncelleme Tarihi:

Gri pasaporta halay ayarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2018 00:32

MACARİSTAN’a giden 16 kişilik halk oyunları ekibinden 11’inin dönmeyerek iltica etmesinin ardından dernek ve federasyonlar üzerinden gri (hizmet) pasaport alımı yeniden düzenlendi.

Haberin Devamı

Gri pasaporta halay ayarı
Ankara Kent Çocuk ve Gençlik Halk Dansları Topluluğu, Gençlik ve Spor Kulubü Derneği üzerinden halk oyunları ekibi lisansı çıkartarak Halk Oyunları Federasyonu’nun onayının ardından resmi yazıyla gri (hizmet) pasaport alarak Macaristan’a iltica etmişti. Aynı şekilde engelli sporcu lisansıyla yurtdışına çıkmak isteyen 10 kişilik bir grup da son anda önlenmişti. Bu olaylar sonrasında gri (hizmet) pasaportun verilmesinde yeni uygulamaya geçildi.

Bundan sonra uluslararası turnuvalar, milli müsabakalara katılanların dışında gri pasaport talepleri ilgili federasyon veya dernekler tarafından önce valiliğe iletilecek. Valilik izninin ardından ilgili federasyon veya dernekler emniyete gri pasaport almak için başvurabilecek. Böylece federasyonlar üzerinden çıkarılan sahte sporcu lisansı ile kişilerin yurtdışına kaçmasının önüne geçilecek. Sarı basın kartı sahibi basın mensupları ile resmi kurumlarca görev için yurtdışına gönderilen kişiler ise bu uygulamanın dışında.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!