Grafiker adayına ‘Walt Disney’ eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Grafiker adayına ‘Walt Disney’ eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2004 22:24

Netron Teknoloji Enstitüsü’nün, Bilişim Fuarı’nda ilk kez tanıtacağı ‘Netron Yaratıcı Görsel Tasarım Sertifikası’ programı ile, Walt Disney, Pixar gibi dünyada lider firmalara çalışabilecek görsel tasarım uzmanlarının yetiştirilmesi hedefleniyor.

Netron Yaratıcı Görsel Tasarım Sertifikası (Netron Certified Visual Creative Designer) programı, 31 Ağustos’ta başlayacak Bilişim Fuarı’nda tanıtılacak. Netron Teknoloji Enstitüsü tarafından, sektörün ihtiyaçları göz önüne alınarak oluşturulan programdan mezun olanların, Walt Disney, Pixar gibi animasyon film alanında lider firmalara çalışabilecek düzeye gelmeleri hedefleniyor.

Netron Teknoloji Enstitüsü Genel Müdür Yardımcısı Bülent Tekmen, oluşturacakları aday havuzunu, yurtdışındaki profesyonel outsourcing (dış kaynak) kullanımı firmalarına ve Türkiye’deki firmalara açacaklarını belirterek, ‘Bizden mezun olan kişiler rahatlıkla Walt Disney, Pixar Animation Studios gibi firmalara başvuru yapabilecek düzeye gelebilecek’ dedi. Türkiye’deki genç nüfusun, kendini yetiştirerek, bu alandaki potansiyeli yurtdışına sunabileceğini söyleyen Tekmen, ‘İlk mezunlarımızın bu firmaların birinde çalışacağına eminiz’ diye konuştu.

Tekmen, bu alanda eğitim veren birçok kurs olduğunu belirtti: ‘Firmaların beklenti ve ihtiyaçlarını analiz ederek, en iyisini nasıl yapabileceğimizi araştırdık. Temel dizayn tekniklerinden fotoğraf tekniklerine, 3D computer grafikler, video editingi gibi farklı konulara varan farklı alanları da kapsayan bir eğitim programı oluşturduk.’

Sekiz ay sürecek eğitim süresince, üç proje hazırlanacak. Eğitimi tamamlayanlar, Netron Certified Visual Creative Designer sertifikası alacaklar. Mezunlar ayrıca, uluslararası geçerliliğe sahip Macromedia Flash Designer, Adobe Certified Expert ve Microsoft Certified Professional sertifikalarının sınavlarına katılabilecek seviyeye gelecek.

Bu sınavlara katılmak isteyenlerin, her sınav için 35 pound ödemeleri gerekiyor. Sertifikaların geçerlilik süresi ise üç yıl. 120 kişilik kontenjan ayrılan programa başvurular 31 Ağustos’ta başlayacak ve 31 Eylül’e kadar sürecek. Eğitimler, hafta içi gündüz 09.00-14.00, hafta içi akşam 19.00-22.00 ve hafta sonu 10.00-17.00 olmak üzere üç farklı programda yapılacak.

Eğitim kadrosunda, Netron’un kendi uzmanlarının yanı sıra sektörün bu alandaki uzmanları da yer alıyor. Peşin ücreti beş milyar 850 milyon lira olan program, sekiz ayda tamamlanıyor. İngilizce seviyesi Intermediate’in altında olan kişiler, iki aylık İngilizce kursuna katılabiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!