Gözyaşlarıyla uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşlarıyla uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2006 13:23

İstanbul'da önceki gün tedavi gördüğü hastanede vefat eden tiyatro sanatçısı Mehmet Akan (67) için Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Taksim Sahnesinde tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Akan'ın Türk bayrağına sarılı naaşının sahneye konulmasının ardından ailesi ve sevenleri saygı geçişi yaptı. Törende daha sonra sanatçının hayat hikayesi okundu.

Törende konuşan Mehmet Akan'ın 50 yıllık arkadaşı sanatçı Arif Erkin, Akan ile hep birlikte olduklarını dile getirerek, “Sanki benim yarım gibiydi. Yaptığım her işe karıştı. Şimdi yarım gitti sanki. Nur içinde yatsın” dedi.

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal da, Dostlar Tiyatrosu'nu Akan ile birlikte kurduklarını ve 46 yıllık dostluklarının bulunduğunu belirterek, “Akan, dostluğun ötesinde hayran olduğum bir insandı. Hem yazar, hem uyarlamacı, koreograf, yönetmen ve oyuncuydu. Her alanda başarılara imza atmıştı” diye konuştu.

Erkal, Mehmet Akan'ın “Bizimkiler” dizisinde canlandırdığı ”Yönetici Sabri Bey” karakterini de anımsatarak, Akan'ın tiyatrocu kimliğinden çok televizyonda canlandırdığı karakterlerin daha iyi bilindiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Akan'ın kızı Şirvan Akan da, “Babam benim kahramanımdı. O ne yaparsa onu yaptım. Tiyatrocu olmak istediğimi söyledim; 'Emin misin? Aç kalacaksın, sürüneceksin. Bir daha düşün' dedi. Ve sonra hep destek oldu. Benim ilk hocam oldu” dedi.

Babası Mehmet Akan'ın “Bedrettin” adlı oyunda rol aldığını anlatan Şirvan Akan, bugün yine kendisiyle aynı sahnede olduğunu söyledi.

Şirvan Akan, bundan sonra babasının inandığı değerler uğruna kendisinin de savaş vereceğini kaydetti.

Mehmet Akan'ın yeğeni ve Amatör Tiyatrolar Çevresi üyesi Enver Akan da, Akan'ın 27 Mart 2005 Dünya Tiyatrolar Günü için yazdığı Amatör Tiyatrolar Bildirisini okudu.

Buradaki törene, Akan'ın eşi Alev Akan ile Umur Bugay, Rutkay Aziz, Şemsi İnkaya, Aykut Oray'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda tiyatro sanatçısı ve sevenleri katıldı.

Sanatçının rol aldığı son televizyon dizisi “Aşk Oyunu”nun oyuncularından Kerem Cem ile dizi oyuncuları da törende hazır bulundu.

Daha sonra, sanatçının omuzlara alınan naaşı alkışlar arasında cenaze aracına konularak, cenaze namazının kılınacağı Şişli Camiine götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!