Gözyaşları tek vucut

Güncelleme Tarihi:

Gözyaşları tek vucut
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2014 01:58

Gezi Parkı protestolarında hayatlarını kaybedenlerin aileleri ve yaralılar artık birlikte hareket edecek. ‘Gezi Şehit ve Gazileri Platformu’, İstanbul Barosu’nun konferans salonunda düzenlenen toplantıyla resmen kuruldu.

Haberin Devamı

Toplantının sonunda kürsüye çıkan katılımcılar “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganı attı. Orhan Adli Apaydın Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Gezi protestoları sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş ve polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulunca komaya giren 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan’ın yanı sıra Türk Tabipler Birliği Başkanı Özdemir Aktan, Avukat Turgut Kazan, HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türk Tabipler Birliği Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, CHP’li milletvekili Aykut Erdoğdu ve park forumlarından temsilciler katıldı. Platform adına basın açıklamasını, protestolar sırasında yaralanan Volkan Kesen Bilici yaptı. Bilici “Türkiye’nin dört bir yanında şiddet gören kişilere de ulaşmak istiyoruz. Bizimle irtibata geçsinler. Platformun amacı, hukuki süreçte birlikte hareket etmek, gaz bombası ve plastik mermi kullanımının yasaklanması, özel yetkili mahkemeler ile Terörle Mücadele Kanunu ve Polis Vazife Selahiyetleri Kanunu’nun kaldırılması için mücadele etmek” diye konuştu.

Haberin Devamı

BÜTÜN SALON AĞLADI

Toplantıda Mehmet Ayvalıtaş’ın ağabeyi Muharrem Ayvalıtaş bir ara gözyaşlarını tutamayınca toplantıda konuşamadı. Bunun üzerine salondakiler de kendini tutamayıp ağladı. Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan “Biliyorum bunların hepsi geçecek. Bizim çocuğumuz da kalkacak. Bugün değil ama yarın bunların hepsinin hesabını soracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!