Gözü yine yükseklerde

Güncelleme Tarihi:

Gözü yine yükseklerde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 23:04

DİYARBAKIR’da gençlik yıllarında astronomiye merakı başlayan ilkokul mezunu Abdulkadir Topkaç’ın (64) teleskobu, Sur ilçesinde PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen hendek- barikat operasyonlarında tahrip oldu. 

Haberin Devamı

27 yıllık gözlem notlarından bazılarını TÜBİTAK Ulusal Gözlem Evi ve NASA ile paylaşan Topkaç’a bir grup genç, sosyal medya üzerinden başlattıkları kampanya ile 16 bin liraya teleskop aldı. Armağana çok sevinen Topkaç “Emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Astronomiye merakı nedeniyle çevresinin kendisine ‘deli’ dediğini belirten Abdulkadir Topkaç, bu nedenle 17 yıl önce eşinin 8 çocuğuyla kendisini terk ettiğini söyledi.

‘NASA’DAN CEVAP GELDİ’
Askerden sonra soyut kavramlarla ilgilenmeye başladığını belirten Topkaç, “İstanbul’a gidip 2 bin 500 dolara bir Rus teleskobu aldım. 1992 yılında ayın bir aylık seyir açısını elde ettim. NASA’nın adresini turistlerden alıp mektup gönderdim. Benimle ilgilendiklerini gördüm. Bana kitapçıklar gönderdiler. İngilizce yazıldığı için okuyamadım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!