GÖZLÜKLÜ MARTI : Bir dakika!

Güncelleme Tarihi:

GÖZLÜKLÜ MARTI : Bir dakika
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2003 18:59

Gözlüklü Martı’nın bir iddiası var : İnsanlar hem etobur, hem otobur canlılardır. Gazobur türüne geçen ilk canlı türü de Amerikalı’dır. Ne demek istediğini anlayamadım, açıkladı. Diyor ki, ABD dünya nüfusunun sadece % 5’iyle, petrolün % 25’ini harcayarak ekonomisini ayakta tutuyor. Bir de uyarısı var: Gazobur Amerikanus’un sonu da dinozorlar gibi olacak...

Haberin Devamı

Ben bu lafı da anlamadım, açıkladı Gözlüklü Martı:

Bir teoriye göre, volkanik patlamalar sonucunda, atmosferi bir kül tabakası kaplamış. Güneş ışıkları engellenince, dünya üzerinde ısı – 70 dereceye kadar düşmüş, bu da dev sürüngenlerin sonunu getirmiş.

Yapılan bir hesaplamaya göre, bütün petrol kuyuları tutuşursa, aynı sebepten, yeryüzünün ısısı – 40 dereceye kadar düşebilirmiş. Bu da, diyor GM, sadece Amerikalılar'ın değil, hepimizin sonu olur.

*

Serdar’ın notu : Ben de Tyranosaurus Amerikanus-Rex’in sonunun dinozorlara benzeyeceğini düşünüyorum. Ama başta şekilde... Dış haberler günlerimde bir haber yapmıştım, bir bilim adamının iddiasıydı :  Dev sürüngenler o kadar çok ot yiyor, o kadar çok gaz çıkarıyormuş ki, atmosferde oksijen azalmış, dinozorlar kendi çıkardıkları gazda boğularak yok olmuş.

Haberin Devamı

Bence, gazobur Amerikalılar da kendi çıkardıkları gazda boğulacak sonunda...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!