Gözleri 24 saat televizyonda

Güncelleme Tarihi:

Gözleri 24 saat televizyonda
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 15:37

Suriye’deki olaylar nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, Reyhanlı ilçesindeki çadır kentlerde ülkelerinde yaşanan olayları anı anına televizyonlardan takip ediyor.

Haberin Devamı

Suriye'den her gün yüzlerce insan Türkiye'ye sığınıyor. Son olarak Hatay üzerinden Türkiye'ye giriş yapan 384 kişi, Gaziantep'in Nurdağ İlçesi'ne getirilerek Lütfullah Bilgin Kapalı Spor Salonu'na yerleştirildi.

Türkiye'ye gelen ve oluşturulan çadır kentlerde yaşayan Suriyeliler, ülkelerindeki olayları televizyonlardan takip ediyor.

Reyhanlı'daki Hac Konaklama Tesisleri'ndeki geçici çadır kentlerde hayatlarını sürdüren Suriyelilerin her türlü ihtiyaçları karşılanıyor.Suriyeliler çadırlarındaki televizyonlardan ülkelerindeki olaylar hakkında bilgi almayı ihmal etmiyor. Haberleri televizyondan kaygılı gözlerle izleyen Abdullah Farrasi, yaptığı açıklamada, Cisr Eş Şuğur kentinden kaçarak Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Suriye'de tanık olduğu olayları anlatan Farrasi, “Esed'in askerleri çocuk, kadın demeden herkese zulüm ettiler. Evlerimizi dağıttılar, bizleri korkuttular. Kaçırdılar. Evlerimiz şu an yıkılmış durumda. Geride bazı yakınlarımız kaldı. Onları merak ediyoruz. Dışarı çıkamıyorlar. Askerler de zaten dışarı çıkmalarına izin vermiyor. Dışarı çıkmaya korkuyorlar” dedi.

SURİYELİLERİN TÜRKİYE'DEKİ HAYATI / FOTO GALERİ

 

 SURİYELİLER, CUMA NAMAZI SONRASI ESAD'I PROTESTO ETTİ

Hatay'daki çadır kentlerde yaşayan Suriyeliler, cuma namazı sonrası Suriye Devlet Başkanı Esad'ı protesto etti.

 

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Türk Kızılayı tarafından Hatay'ın Yayladağı, Altınözü ve Reyhanlı ilçelerinde kurulan çadır kentlerde yaşayan Suriyeliler, cuma namazının ardından bir araya geldi.

 

Aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu çok sayıda Suriyeli,“Hürriyet, düzen ve adalet istiyoruz”, “Esad silahlarını halkın üstünden çek”, “Suriye, Suriye halkına aittir” şeklinde Arapça slogan attı.

 

Esad aleyhine de sık sık slogan atan kalabalık, yaklaşık bir saat süren gösterinin ardından olaysız dağıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!