Gözler yarınki düelloda

Güncelleme Tarihi:

Gözler yarınki düelloda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2008 13:51

Meclis’te gözler, yarın saat 14.30’da yapılması beklenen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın, Uğur Dündar’ın yönetiminde yapacağı ‘söz düellosuna’ çevrildi. Siyasetin ve basının merakla beklediği söz düellosu konusunda şimdiden kimin galip geleceğine yönelik tahminler de yapılırken CHP milletvekillerinden, “Kılıçdaroğlu’na güveniyoruz, belgesi olmadan iddiada bulunmaz” yorumu geldi.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın ortağı olduğu şirkete ait bir TIR’DA 85 kilo eroin yakalandığı yönündeki iddiaları yeniden gündeme getirmesi ve kendisini ‘müfteri’ ilan etmesinin ardından da, ‘Başbakan Erdoğan’ın imzasını taşıyan bir belge ile Fırat’ın müfteri’ olduğunu kanıtlayacağına yönelik sözleriyle başlayan kavga devam ediyor. Kendisini bir programda tartışma zemininden kaçmakla suçlayan Fırat’a Kılıçdaroğlu, daha önce de yaptığı ‘Meclis’te tüm basının ve kameraların önünde’ tartışma çağrısını yineledi. Kılıçdaroğlu’nun bir kez daha yaptığı bu çağrıya Fırat’tan ise dün olumlu bir yanıt geldi. Fırat, Kılıçdaroğlu’nun çağrısını kabul ederken gözler de yarın saat 14.30’da yapılacak söz düellosuna çevrildi. Fırat ve Kılıçdaroğlu’nun katılacağı canlı yayını Uğur Dündar yönetecek. İkilinin katılacağı canlı yayın diğer medya organları tarafından da canlı verilebilecek.

Haberin Devamı

ATEŞ: KILIÇDAROĞLU’NA GÜVENİYORUM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin soruları üzerine yarın Fırat ve Kılıçdaroğlu’nun katılacağı söz düellosunu “herkes kozunu paylaşacak. Göreceğiz. Ben Kılıçdaroğlu’na güveniyorum. Belgesi olmadan iddiada bulunmaz” şeklinde değerlendirdi. Yarın yapılacak canlı yayına ilişkin şimdiden tahminler yapılırken CHP milletvekilleri, ‘tartışmada Kılıçdaroğlu’nun’ galip geleceğini kaydettiler.

AKP milletvekilleri ise ‘Fırat kendisine güven duymasa, böyle bir tartışma programına çıkmaz’ görüşü geldi. Bazı milletvekilleri ise Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın yarın yapılacak tartışma için’yapmasınlar, bir süre düşünsünler, daha sağlıklı karar verirler. Bu tartışma yerine yargıya gitsinler’ şeklindeki sözlerini hatırlatarak ‘tartışmanın yapılmaması’ gerektiğini dile getirdiler.

Gerek siyasetin gerekse de basının merakla beklediği canlı yayının Meclis tören salonunda yapılması bekleniyor. Televizyon kanalları ise yapılacak canlı yayının hazırlıklarına başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!