TUS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? | ÖSYM'den TUS yerleştirmeleriyle ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

TUS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak | ÖSYMden TUS yerleştirmeleriyle ilgili açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2019 14:29

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) tercihleri, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesi üzerinden tamamlanmıştı. 2019 TUS yerleştirme sonuçlarını merak eden adaylar internette araştırma yapmaya başladı. ÖYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün 2019 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 1. Dönem yerleştirme sonuçları ile ilgili açıklama yaptı. Peki, TUS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merak edilenler.

Haberin Devamı

TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) 1. dönem tercih süreci 12 Nisan’da sona ermişti. Şimdi ise gözler sonuç duyurusuna çevrildi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 1. Dönem tercihleri ile ilgili açıklama yaptı. Peki, TUS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM Başkanı Aygün'ün o açıklaması;

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, TUS tercih sonuçları ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

"Değerli hekimlerimiz, 2019 TUS yerleştirme sonuçlarını yarın açıklayacağız inşallah. Sonuçların şimdiden hepinize hayırlı olmasını dilerim"

TUS SONUÇLAR YARIN AÇIKLANIYOR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2019-TUS 1. Dönem) yerleştirme sonuçlarının yarın açıklanacağını bildirdi. Aygün, "osymtustercihiniacıkla" etiketiyle yapılan paylaşımlara Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Çok sayıda aday bu paylaşıma yorum yaparak ÖSYM Başkanı Aygün'e teşekkür mesajlarını iletti.

Haberin Devamı

EK YERLEŞTİRMELER HAKKINDA

Bu yerleştirmeden boş kontenjan kalması durumunda ek yerleştirme yapılacaktır. Ek yerleştirme tarihleri ÖSYM’nin internet adresinden ayrıca duyurulacaktır. Ek yerleştirme tercih işlemleri, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla yapılacaktır. Ek yerleştirme, 2019-TUS Başvuru Kılavuzu’nda yer alan ilke ve kurallara göre yapılacaktır. Ek yerleştirme ücreti 20.00 TL’dir. Ücret, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Banka/ATM’den ödeme yapılmamalıdır. Adaylar, bu ücreti tercih işlemlerini tamamladıktan sonra tercih süresince ve tercih süresinin bitiminden sonraki ilk gün saat 23.59’a kadar yatıracaklardır. Bu ücreti yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri, yerleştirme işlemine alınmayacaktır. ÖSYM Yönetim Kurul

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!