Gözaltındaki TEAŞ'çının süper lüks villası

Güncelleme Tarihi:

Gözaltındaki TEAŞçının süper lüks villası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2001 00:00

Haberin Devamı

Enerji Bakanlığı'nın milyonlarca dolarlık ihalelerinden rüşvet aldığı ve ihalelere fesat karıştırdığı gerekçesiyle jandarma tarafından gözaltına alınan TEAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ünal Peker'in süperlüks villası olduğu ortaya çıktı.

Milyonlarca dolarlık TEAŞ ihalelerinden rüşvet aldığı iddiasıyla jandarma tarafından 5 gündür sorgulanan TEAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ünal Peker'in yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulmuş çiftliğini ve çiftliğinin içindeki yüzme havuzlu süper lüks villasını fotoğraflamayı başardık. Ünal Peker'in Ankara'ya 30 kilometre uzaklıktaki Ayaş, Ortabereket Köyü'ndeki villasının bahçesini yüzlerce çam, çiçek ve ithal ağaçlar süslüyor. Villanın bahçesinde ayrıca, 8 adet Kangal köpeği için kulübe, keklik, sülün, güvercin, kediler için de özel kulübeler yapılmış. Yüzme havuzunun yanına barbekü yapılıp heykellerle süslenmiş, bahçenin bakımı ve villanın temizliği gibi işler için hizmetlinin kalacağı ayrıca müştemalat binası inşa edilmiş. Çiftlikteki ağaç ve çiçekleri sulamak için yağmurlama sistemi de bulunuyor.

Peker'in villasının kapı komşusu ise ANAP Ankara eski milletvekili Tevfik Ertürk. Turgut Özal'ın özel kalem müdürlüğünü de yapan Tevfik Ertürk'ün yeni yapılan villasının bahçesinde yüzme havuzu var. Ünal Peker'in muhteşem çiftliğinin içinden, özel bir kapıyla Tevfik Ertürk'ün villasına gidiliyor. Ertürk'ün villasının bahçesinde de tıpkı Peker'in çiftliğindeki gibi güvercin ve sülün kümesleri bulunuyor.

Bu villaların yanında bir de Ünal Peker'in akrabası olan Ali Ertürk'ün villası var. Villaların girişinde ise bu üç kişinin adını taşıyan posta kutularının yan yana takılması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!