Gözaltında uyuşturucu krizine girdi

Güncelleme Tarihi:

Gözaltında uyuşturucu krizine girdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2007 16:18

İzmir'de satışları özel izne bağlı uyuşturucu niteliği bulunan ilaçların, sahte yeşil ve kırmızı reçetelerle alındığının belirlenmesi üzerine başlatılan operasyonda, reçetelerde kullanılan sahte kimlikle bir bankadan kredi çekmek isteyen makine mühendisi ile üniversite mezunu kız arkadaşı yakalandı.

Haberin Devamı

Evlerinde çok sayıda sahte belge ele geçirilen zanlıların, “uyuşturucu temin edebilmek” için paraya ihtiyaç duyduklarını ve bu nedenle sahtecilik olayına giriştiklerini söyledikleri iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı eczanelerden sahte yeşil ve kırmızı reçetelerle, satışları özel izne bağlı uyuşturucu niteliklik taşıyan ilaçların alındığının belirlenmesi üzerine, konuyu İzmir Emniyet Müdürlüğüne bildirdi. Polis ekipleri, reçetelerdeki sahte kimlik bilgileriyle bir bankadan kredi başvurusunda bulunulduğunu belirledi. Adres tespiti yapan ekipler, Karşıyaka ve Eşrefpaşa'da iki ayrı adrese baskın düzenledi.

TAKMA BIYIKLAR

Operasyonda, C.E.(52) ile kız arkadaşı S.Y. (35) yakalandı. Evlerde yapılan aramalarda, bu kişilerin resimlerinin bulunduğu çok sayıda sahte kimlik, sürücü belgesi, otomobil ruhsatları, boş kırmızı ve yeşil reçete yaprakları, hastane, doktor, iş yeri kaşe ve mühürleriyle takma bıyıklar ele geçirildi.

Ele geçirilen sahte belgelerde, C.E'nin saç şeklini ve rengini değiştirerek, bıyık ve gözlük takarak çektirdiği çok sayıda farklı resimlerinin bulunduğu tespit edildi.

Makine mühendisi olduğu belirlenen C.E. ile Dil Tarih Coğrafya Fakültesi mezunu kız arkadaşı S.Y'nin, uyuşturucu kullanmak ve uyuşturucu ticareti yapmak suçlarından da poliste kayıtlarının bulunduğu, sahte kimliklerle 3 farklı bankadan 15 bin YTL tutarında kredi çektikleri, farklı bankalara da başvuruda bulundukları ortaya çıktı.

UYUŞTURUCU ALABİLMEK İÇİN YAPMIŞLAR

Zanlıların, sorgularında, O.S'nin kendilerine yol göstermesiyle sahte belgeleri düzenleyerek kredileri çektiklerini, sahte reçete düzenlediklerini söyledikleri öğrenildi.

Uyuşturucu bağımlısı olduklarını ve daha önce başvurdukları tedavilerden bir sonuç alamadıklarını anlattıkları kaydedilen S.Y. ile C.E'nin, uyuşturucu alabilmek için paraya ihtiyaç duyduklarını, para bulmak için de sahteciliğe başvurduklarını, aldıkları ilaçları kullandıklarını, paraları da uyuşturucuya yatırdıklarını ifade ettikleri öğrenildi.
Zanlıların pişmanlık duydukları, polislere, uyuşturucudan kurtulmak istediklerini ve serbest kalmalarının ardından tedavi için sağlık kuruluşlarına başvuracaklarını söyledikleri belirtildi.

GÖZALTINDA KRİZ GEÇİRDİLER

Bu arada, Çınarlı'daki hizmet binasının nezarethanesine konulan zanlıların, “uyuşturucu krizine” girdikleri, bunun üzerine görevli polisler tarafından hastaneye kaldırıldıkları bildirildi. Zanlıların, hastanedeki müdahalelerinin ardından tekrar Çınarlı'daki hizmet binasına getirildikleri kaydedildi.

Haberin Devamı

Zanlılar, sorgularının tamamlanmasının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!