Göz kanseri nedir, nasıl anlaşılır?

Güncelleme Tarihi:

Göz kanseri nedir, nasıl anlaşılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2018 17:13

Göz kanserinin melanom, göz içi lenfoması, çocuklarda görülen retinablastom, hemanjiyoma göz kapağı melanomu veya karsinomu, gözyaşı bezi tümörü gibi türleri vardır. Göz kanserinin nedeni kişilerin tek başına tespit edebileceği bir sorun değildir. Peki, göz kanseri tam olarak nedir, şikayetleri nelerdir?

Haberin Devamı

Gözü ve göz çevresindeki dokuları ilgilendiren bütün kitleler göz tümörleri olarak adlandırılır. Tümönr denildiğinde hastalarımız korkmakla beraber bunların yüzde doksanı iyi huylu ancak yüzde onu kötü huylu denilebilir.

Şikayetleri:

Göz kapağı tümörleri şişlik, kızarıklı ve kaşıntı şikayeti yapabilir. Göz arkasındaki tümörler gözün dışa doğru büyümesi ile kendisi gösterilebilir. Göz içi tümörler görme azlığına sebep olabilir.

Bulguları:

Tümörler gözün arkasında ortaya çıkarsa bazen hiç belirti vermeyebilir. Bazende gözün dışa doğru gelmesine sebep olabilir.Göz için tümörler görme azlığına göz bebeğinin yuvarlak yapısının bozulmasına neden olabilir. Göz kapaklarını tutanlar ise şişlik yapabilir.

Tanısı İçin Neler Yapılmalıdır:

Göz hekiminin detaylı göz muayenesi yapılması önemlidir. Göz kapaklarının içinin ve dışının incelenmesi, gözün ön ve arka yapılarının değerlendirilnesi, görme düzeyini belirlemesi önemlidir. Bunun yanında BT, MR gibi görüntüleme sistemlerinin kullanılması gerekebilir.

Tedavisi İçin Neler Yapılmalıdır :

Göz tümörlerinin tedavisi gözün hangi tabakasını etkilediğine bağlı olarak değişmekle birlikte çoğunlukla tümörün çıkarılması yeterli olmaktadır. Cerrahi tedaviye ek olarak bazı tümörlerde radyoterapive kemoterapi ihtiyacı olabilmektedir.

Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir :

Hastaların düzenli takiplerini yapması ve fark ettikleri normal dışı değişikliklerde doktora başvurmaları gerekmektedir.

BAKMADAN GEÇME!