Görme engelli cep telefonu tamircisi

Güncelleme Tarihi:

Görme engelli cep telefonu tamircisi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2007 10:46

ESKİŞEHİR'de iki gözünde de yüzde 90 oranında görme kaybı olan 41 yaşındaki Naim Potoğlu, cep telefonu tamiri yapıyor. Potoğlu, “Cep telefonlarını sesleri dinleyerek ve parmaklarımla dokunarak tamir ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Yıllardır çakmaklara gaz doldurup bozuk çakmak ve cep telefonlarını tamir ederek geçimini sağlayan Naim Potoğlu, 2 yıl önce Bağ- Kur’dan emekli olduğunu söyledi. Emekli olduktan sonra kendisine ait işyerini kapattığını belirten Potoğlu evinde cep telefonu tamirine devam ettiğini kaydetti.

Evli 2 çocuk babası Naim Potoğlu 23 yıl önce Eskişehir Yunus Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesviye Bölümü’nde okurken Sanayi Çarşısı’nda staj yaptığı işyerinde demir kapının üzerine devrilmesi sonucu görme yetisini kaybettiğini söyledi.

Tamir edemeyeceği cep telefonunun olmadığını, yeteneğine çok güvendiğini belirten Potoğlu, “Cep telefonlarının içindeki malzemeler genellikle geçme usulüyle yapılıyor. Çok fazla lehim bulunmuyor. Bu da benim tamir işinde daha rahat çalışmamı sağlıyor” dedi. Aynı zamanda Eskişehir Görmeyenleri ve Göz Sağlığını Koruma Derneği Başkanı da olan Potoğlu, cep telefonlarının bozulmaması için uyarılarda da bulundu:
“Cep telefonunun bataryası bitmeden şarj edilmemeli. Orjinal şarj aleti ve bataryaları kullanılmalı. Soğuktan sıcağa veya sıcaktan soğuya çıkıldığında cep telefonlarında oluşan buğulanma içinde oksitlenmelere ve bozulmaya neden olabiliyor. Ayrıca cep telefonu suya düştüğünde hemen bataryası çıkartılmalı ve tamirciye götürülmeli.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!