Görgü tanığı: Rahiple 5 kişi arasında tartışma oldu

Güncelleme Tarihi:

Görgü tanığı: Rahiple 5 kişi arasında tartışma oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 13:14

Trabzon'da Sancta Maria Katolik Kilisesi'nin rahibi Andrea Santaro'nun (60) silahlı saldırı sonucu öldürülmesi olayının görgü tanığı Azeri uyruklu Terane Atayeva, kilisede cumartesi günü yapılan törende rahiple 5 kişi arasında kısa süreli tartışma olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kiliseye yakın oturan Atayeva, cumartesi günü saat 15.00-16.00 civarında arkadaşıyla birlikte kilisede olduğunu belirterek, “O sırada kiliseye 5 kişilik genç grup girdi. Rahip de onları tören olduğu için uyardı ve kilisede dolaşamayacaklarını belirtti. Rahiple bu gençler arasında kısa süreli tartışma oldu” dedi.

Atayeva, bu kişilerin daha sonra kiliseden çıktıklarını ifade ederek, “Bu gençler biraz sonra tekrar içeri girdiler. Aralarında konuştuktan sonra dışarı çıktılar. İkinci kez dışarı çıkmalarından sonra avluda silah sesine benzer bir ses duyduk” diye konuştu.

Atayeva, bu sabah televizyon izlerken zanlının robot resmini televizyonda gördüğünü kaydederek, “Bu kişinin cumartesi günü gelenlerden biri olabileceğini düşündüm. O gördüğüm kişiler arasında çok benzerlikler var. O gün gelenlerde de aynı bereyi takan vardı, ayrıca tarif edilen kıyafetlerle de benzerlik taşıyordu” dedi.

Haberin Devamı

GÜVENLİK KAMERASI ÇALIŞMADI

/images/100/0x0/55eb4de3f018fbb8f8b89eac

Sancta Maria Katolik Kilisesi’nin yakınında bir şirketin güvenlik kamerasının olduğu ancak çalışmadığı öğrenildi. 
 
Sümer Sokak’ta bulunan Sancta Maria Kilisesi’nin alt kesimindeki yapı malzemeleri satan bir şirketin güvenlik kamerası olduğu, ancak kameranın yeni  Güvenlik güçleri, zanlının cinayeti işledikten sonra sahil kesimine doğru koştuğunu ve bu şirketin önünden geçtiğinin tahmin edildiğini ifade ettiler. Kilisenin ise güvenlik kamerasının olmadığı öğrenildi. 
  
Öte yandan, kilisenin çevresinde bulunan işyerlerindeki görgü tanıkları, kilisenin içerisinde ilk atılan 2 el silah sesini duymadıklarını, zanlının daha sonra kilisenin dışında havaya sıktığı tek kurşunun sesini duyduklarını ifade ettiler. 
  
Görgü tanıkları, bu silah sesinden sonra kilise içerisinden ”Bize yardım edin” diye bağıranların olduğunu belirttiler. 
  
Rahip Santaro’nun esnafla sürekli konuştuğu ve selamlaştığı bildirilirken, çevredekiler rahibi, güleryüzlü ve canayakın bir insan olarak tanıdıklarını söylediler.
  
Bu arada, kilisenin çevresinde, yerel ve ulusal basından çok sayıda ekip bekleyişini sürdürüyor. Güvenlik güçlerinin kilise etrafında önlemleri de devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!