Görev başında talihsiz kaza

Güncelleme Tarihi:

Görev başında talihsiz kaza
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

Gaziantep'te Tarım ve Köyişleri Bakanı Mustafa Taşar, Devlet Bakanları Mehmet Batallı ile Mustafa Yılmaz'ın gezisini Petek otobüsünün üzerinde takip eden 6 gazeteci, havaalanı yön levhasına çarparak ağır yaralandılar. Hastaneye kaldırılan gazetecilerden Milliyet Haber Ajansı Muhabiri Kemal Bağcı'nın bitkisel hayata girdiği ve yaşamından umut kesildiği öğrenildi.

Havaalanından çıktıktan hemen sonra arkalarındaki bakanları görüntülemek isterken yön levhasını fark edemeyen Hürriyet Haber Ajansı muhabiri Mehmet Uzun, Mil-Ha muhabiri Kemal Bağcı, Cihan Haber Ajansı ve Zaman Gazetesi muhabiri Şevki Durusu, Yerel GRT TV kameramanı İrfan Mermer, Gaziantep Güncel Gazetesi'nden Hüseyin Yaba ve Mesaj TV kameramanı Nuri Karabulut başlarını 80 kilometre hızla levhaya çarptılar. Bir anda kanlar içinde otobüsün tavanına düşen gazeteciler, Konukoğlu Tıp Merkezi'nde tedavi altına alındı. Gazetecilerden Karabulut, Bağcı ve Durusu yoğun bakıma alındı. Ameliyata alınan Durusu'nun konuşabildiği ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Bağcı'nın beyin ölümünün gerçekleştiği bildirildi. Bağcı'nın kafatasının kırıldığını, beyin içinde hava ve beynin sağ tarafında ödem oluştuğu belirlendi.

ARKADAŞLARIM YERE YIĞILDI

Olay sırasında otobüsün üzerinde eğilerek görüntü aldığı için yara almadan kurtulan A.A muhabiri Ahmet Karaaslan, şunları anlattı:

‘‘Yerel GRT Televizyonu Kameramanı İrfan Mermer, yanı başıma düşmüştü. Diğer arkadaşlarım, otobüsün içine açılan kapağın üzerine yığılmışlardı. 'Otobüsü durdurun', 'Ambulans gelsin' diye bağırdık. Otobüs bir süre daha yol aldıktan sonra olay fark edildi ve durdu. Yaralanmayan arkadaşlarımla birlikte, kapak üzerindeki yaralı arkadaşlarımızı güçlükle bir yana çektik ve indirdik. Konvoydaki otomobillerle hastaneye yolladık. Kan içinde kalan arkadaşlarımızın kimler olduğunu bile güçlükle anlayabildik.''

Bakanlar Batallı, Yılmaz ve Taşar, Gaziantep'e 6 gazetecinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazadan sonra, programlarını iptal ettiler. 3 saat hastanede kalıp gelişmeleri takip eden bakanlar, daha sonra Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret ettiler. Cumhurbaşkanı Demirel de tedaviye alınan gazetecilere geçmiş olsun mesajı gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!