Gönül Yarası Şam'a gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Gönül Yarası Şama gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2005 12:09

Haberin Devamı

Suriye'nin başkenti Şam’da bugün başlayan 14’üncü Uluslararası Şam Film Festivali’nde Türkiye’yi temsilen, Oscar adayı olan ’Gönül Yarası’ adlı film perşembe günü Suriyeli seyircilerle buluşacak.

Oscar’da Türkiye’yi ’En İyi Yabancı Film’ adayı olarak temsil edecek olan ’Gönül Yarası’ dün ABD’nin New York kentinde yapılan Uluslararası Queens Film Festivali’nde ’En İyi Film’ ödülünü almıştı.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Yavuz Turgul’un yaptığı filmin başrollerini Şener Şen ve Meltem Cumbul paylaşıyor. Gönül Yarası, yerli ve yabancı 500 filmin gösterime gireceği Şam Film Festivali’nde Türkiye’yi temsil edecek. 46 ülkenin filmlerinin yer aldığı festivalde kısa ve uzun metrajlı film yarışması da olacak.

Filmde başrol oyuncusu Şener Sen (Nazım), Anadolu’da öğretmenlikten emekli olduktan sonra İstanbul’a yerleşiyor ve emekli maaşının bağlanmasını beklerken arkadaşının taksisinde çalışmaya başlıyor. Dünya (Meltem Cumbul) ise pavyonda çalışan ve eski kocası ile başı belada olan zor durumdaki bir kadındır. Bu kadının Nazım’ın hayatına girmesinden sonra gelişen olayları anlatan filmin Suriye’de büyük bir ses getirmesi bekleniyor. Festival 30 Kasım’da sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!