Gölette balık avlarken boğuldu

Güncelleme Tarihi:

Gölette balık avlarken boğuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2013 11:44

AMASYA’nın Merzifon İlçesi’nde, Kayadüzü Beldesi’ne bağlı Osmangazi Köyü yakınlarında bulunan Ballıkaya göletine balık avlamak için giden 41 yaşındaki Halim Denk, göle ağ sererken botlarının patlaması nedeniyle boğuldu. Arkadaşı 47 yaşındaki Mustafa Öngüç, son anda kurtularak kıyıya ulaştı.

Haberin Devamı

Balık tutmak için dün botla gölete açılan Halim Denk ve Mustafa Öztürk, botun çalılıklara çarparak parçalanması nedeniyle suya düştü. Ağ yardımıyla balık tutmak isteyen iki arkadaştan Mustafa Öngüç, kendi imkanlarıyla kıyıya çıkmayı başardı. Evli ve 2 çocuk babası Halim Denk, bir süre çırpındıktan sonra suda kayboldu. Kıyıya çıkan Öngüç’ün yardım istemesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Amasya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Merzifon 5’inci Ana Jet Üst Komutanlığı ile Merzifon Derin Yamaç Arama Kurtarma Derneği ekipleri, olay yerine giderek suda kaybolan Denk’i kurtarma çalışmalarına başladı. 5 dalgıç, yaklaşık 5 saat süren çalışmanın ardından Halim Denk’in cesedine ulaşabildi. Kıyıya çıkartılan Denk’in cesedini gören ailesi fenalık geçirdi. Cenaze daha sonra otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!