Gölcük için ilk iptal başvurusu

Güncelleme Tarihi:

Gölcük için ilk iptal başvurusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 22:47

Türkiye gündemine oturan Bolu Gölcük Tabiat Parkı için ilk dava, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nden (TMMOB) geldi. TMMOB yönetimi, Gölcük için çarpıcı bir iddiada bulunarak, “Bolu Gölcük’te 25 değil, 27 bungalov yapılacak. Mevcut Kır Gazinosu’nun dışında yeni bir Gölcük Gazinosu inşa edilecek. Dağ köşkü de eski gazinonun yanına yapılacak ve tüm bunlar için mutlaka ağaç kesilecek” dedi.

Haberin Devamı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ihalenin doğayı geri dönülmez biçimde tahrip edeceği iddiasıyla dün yürütmenin durdurulması ve ihalenin iptali istemiyle idare mahkemesinde dava açtı. Dava dilekçesinde, yapılan ihalenin Anayasa ve Milli Parklar Kanunu’na aykırı olduğu belirtildi. Ayrıca turizm tesis ve bağlantı yollarının mikro klima üzerinde ısı adası etkisi yaratacağına dikkat çekildi.

TMMOB Bolu Temsilcisi Murat Ataman, ihale dosyasında yer alan görseller ve belgeler üzerinden projeyi anlatırken, vaziyet planında ihale ilanındakinin aksine 25 değil 27 bungalov olduğunu söyledi. Kamuoyunda sanıldığının aksine mevcut kır gazinosunun yanı sıra yeni bir gazino planlandığını, bunun da gölün sağ tarafında olduğunu belirten Ataman, ihale dosyasına göre inşaat alanlarını ise şöyle açıkladı:

Haberin Devamı

GİZLİ YAPIYORLAR

“495 metrekare taban alanına sahip, 3 kat, 1 bodrumdan oluşan dağ köşkü, mevcut kır gazinosunun güneyine yapılacak ve burası da orman. Ağaç kesilmeden yapılması imkânsız. Bu projenin uygulanabilmesi için tabiat parkının uzun devreli gelişim planını dahi değiştiriyorlar. Her şeyi gizli yapıyorlar, bu planları da bizlere vermiyorlar. Ağaç kesmeyeceklerini beyan ediyorlar. Bu ancak şu şekilde gerçekleşir: Tabiat Parkı’ndaki tüm ağaçların kimlikleri, sayıları Orman Müdürlüğü tarafından listelenir, envanteri çıkarılır. İnşaat sonrası kontrol yapılarak durum anlaşılır.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!