Göktepe davasının gerekçeli kararı açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Göktepe davasının gerekçeli kararı açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gazeteci Metin Göktepe'nin öldürülmesi davasında yargılanan 11 polisten 5'inin, 7.5'ar yıl hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili Afyon Ağır Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararı açıklandı.

Olayın seyri, Adli Tıp Kurumu'nun raporu, sanık polisler ve müdahillerin savunmalarına yer verilen kararda, ‘olayın gelişimi ve sonuçlanması sırasında sanıkların toplumsal olayın psikolojisi içinde kasten adam öldürme düşüncesi ile hareket ettiklerinin kesin olarak anlaşılamadığı’ belirtildi. Ölümü sonuçlandıran darbelerin çokluğunun da, sanıkların öldürme kastı ile hareket ettiklerini göstermediği savunularak, ‘polislerin hedef gözetmeden vurmalarının, öldürme değil, yaralama kastıyla hareket ettiklerini göstereceği’ ve ‘taraflar arasında öldürmeyi gerektirecek bir husumetin bulunmadığı’ görüşlerine yer verildi.

Gerekçeli kararda, ‘TCK’nın 452/1 maddesinde yazılı kastın aşılması suretiyle öldürme eyleminin gerçekleştiği ve faalin gayrimuayyen olduğu kanatine varılmıştır' denildi.

Sanıklardan Emniyet Amiri Seydi Battal Köse'nin dövülmeye karşı çıkmadığı gibi, destekler mahiyette tavırları ile eylemin icrasını kolaylaştırarak, suçun işlenmesini sağladığı belirtildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!