Gökçek'e bayrak soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Gökçeke bayrak soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hürriyet'in ‘‘Gökçek'in Atatürk ve Bayrak Düşmanlığı’’ başlıklı haberi üzerine FP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında soruşturma başlattı. Kavaklıdere Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği'nin Cumhuriyet’in 75. Yılı kutlamaları çerçevesinde Tunalı Hilmi Caddesi'ne astığı Türk bayraklarının Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri tarafından sökülmesi büyük tepki yarattı. Gün boyu Hürriyet Gazetesi'ni arayan vatandaşlar Türk bayrağının indirilmesini kınadı.

Vatandaşlar, ‘‘Şimdiye kadar düşman bayrağımızı indirememiştir. Şehitlerimizin kemikleri sızlayacak, bu zihniyeti kınıyoruz’’dediler. Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen de, Tunalı Hilmi Caddesi'ne giderek bayrakları yeniden astı. Taşdelen, ‘‘Türk milleti, bayrağının özgürce dalgalanması için emperyalist devletlere karşı kanını dökmüştür. Bayrağımızı gökten indirmeye hiçbir devletin, kişinin gücü yetmemiştir. Gökçek'in de bayrağımızı gökten indirmeye gücü yetmeyecektir’’ dedi. Balkonlarına ve camlarına bayrak asan vatandaşlar da bayrakların toplanmasını alkışla protesto etti.

GÖKÇEK: HABERİM YOKTU

FP’li Belediye Başkanı Gökçek ise dün yaptığı açıklamada, bayrakların indirilmesinden haberi olmadığını savunarak, kendini, ‘‘Vallahi bayrakların indirildiğinden haberim yoktu. Ben öyle bir talimat vermedim. Zabıtalar yapmış’’ sözleriyle savundu. Gökçek, ‘‘Afiş ve bayraklar zabıtanın değil, FP'li belediye başkanının hışmına uğramıştır. Zabıtalar, belediye yönetimince verilen görevi yerine getirmişlerdir. Atatürk'e saygısızlıkları da söz konusu olamaz’’ dedi.

Başkan Taşdelen bayrak astı

Belediye zabıtalarının bayrak indirmesi Başkent’te büyük tepkiye yol açtı. Tepkisini dile getirenler arasında Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen de vardı. Dün Tunalı Hilmi Caddesi'ne bayrak asan Taşdelen ‘Emperyalistlerin gücü bayrağımızı indirmeye yetmemiştir. Milletimiz kanını vermiş, bayrağını indirmemiştir. Gökçek'in gücü de bayrağımızı indiremeyecektir’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!