Gökçek kutlama işini inada bindirdi

Güncelleme Tarihi:

Gökçek kutlama işini inada bindirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında karşılıklı çekişme tehlikeli bir noktaya doğru tırmanmaya başladı. Çankaya Belediyesi'nin Kızılay Meydanı'nda düzenleyeceği Cumhuriyet Halk Balosu'na Ankara Valiliği de izin verince, aynı yerde aynı saatte kutlama düzenlemek isteyen Ankara Büyükşehir Belediyesi, kendine yeni bir yer aramak zorunda kaldı. 29 Ekim'de Kızılay Meydanı CHP'lilerin, Sıhhiye Meydanı ise Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ona destek veren belediye meclisindeki RP, ANAP ve MHP gruplarının kutlamalarına sahne olacak.

KAYAHAN'A RAKİP ÇIKTI

Çankaya Belediyesi'nin kutlamalara Kayahan'ın geleceğini duyurmasının ardından, Büyükşehir Belediyesi de Sıhhiye'de Kayahan'ın karşısına Mahsun Kırmızıgül ile Mustafa Sandal'ı çıkarmaya hazırlanıyor. Gökçek dün yanında RP, ANAP ve MHP Grup başkanvekilleri olduğu halde düzenlediği basın toplantısında, ‘‘Sıhhiye'de düzenleyecekleri şölenin bir partinin değil, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tüm grupları ve tüm partilerinin birlik ve beraberlik şöleni’’ olduğunu vurguladı. Çankaya Belediyesi'ni ayrımcılık yapmakla suçlayan Gökçek, yapılan bu ayrımın yanlış ve tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Kızılay Meydanı'nın siyasal iktidara yapılan baskılar sonucu Çankaya Belediyesi'ne verildiğini öne süren Gökçek, şölene CHP dışında tüm partilerin genel başkanlarını tek tek telefonla davet edeceğini söyledi.

PANKART SAVAŞI

Başkent caddeleri de Çankaya ile Büyükşehir Belediyeleri'nin pankart savaşına sahne oluyor. Çankaya Belediyesi Kızılay'daki büyük binalara Atatürk'ün büyük boy afişlerini asarken, kutlamalara tüm Ankaralıların davetli olduğunu belirten bez afişler astı. Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlayıp benzer yerlere astığı afişlerde de tüm Ankaralılar davet edilirken, kutlamaların yeri ve zamanı bildirildi. Büyükşehir ve Çankaya Belediyeleri arasındaki çekişme hükümeti de sıkıntıya soktu. Konuyla ilgili bazı bakanlar ve ilgililer, her iki belediyenin de kutlama çalışmalarını devredecekleri Ankara Valiliği'nin kutlamaları yapması önerisini gündeme getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!