Gökçek: CHP başlarken bitmiştir

Güncelleme Tarihi:

Gökçek: CHP başlarken bitmiştir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2010 19:46

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'deki lider değişikliğiyle ilgili olarak “Baykal gibi karizmatik liderden sıradan bir lidere döndü iş. Onun için çok sevindim. CHP başlarken bitmiştir” dedi.

Haberin Devamı

TURÇEV Genel Başkanı Deniz Gürel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, geçen ay yapılan Yeşil Küre Ödül Töreni'ne katılamadığı için ödülünü alamayan Gökçek'i ziyaret ederek ödülünü verdi. Gürel, TURÇEV'in temiz bir çevre, gelişmiş bir turizm ve sağlıklı bir kent yaşamı için bir araya gelen gazetecilerden oluşan bir dernek olduğunu ifade ederek, ödülü Ankara Büyükşehir Belediyesinin Mamak Çöplüğü'nü ıslah ve dönüştürme çalışmalarından dolayı verdiklerini söyledi.
Gökçek de Yeşil Küre Ödülü'nün kendisi için çok önemli ve anlamlı olduğunu belirterek, “Bu benim gazetecilerden aldığım ilk ödül. Üstelik kent gazetecilerinin bu ödülü bana veriyor olması da ödülü benim için daha anlamlı kılıyor” dedi.

"YILMAZ ATEŞ'İ SEVERDİM"

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gökçek, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanı seçilmesine ilişkin bir soruya, “Ben çok sevindim. Baykal gibi karizmatik liderden sıradan bir lidere döndü iş. Onun için çok sevindim. CHP başlarken bitmiştir. Geçmiş ola” yanıtını verdi.“Sayın Kılıçdaroğlu ile tekrar düelloya var mısınız?” sorusuna karşılık Gökçek, “Gelmez, kaçar. Ne zaman istiyorsa... İstediği kanalda ama Uğur Dündar'la değil. Tarafsız birisi olması lazım” dedi. Melih Gökçek, eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş'e yeni dönemde partide görev verilmediğinin anımsatılması üzerine, “Kendi iç meseleleri halletsinler bakalım. Ben Yılmaz'ı severdim. Eski meslektaş” diye konuştu.

Haberin Devamı

"TERBİYE SINIRLARINI AŞIYOR"

Bir gazetecinin, “Kılıçdaroğlu'nun, 'Recep Bey' söylemini nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu da Gökçek, şöyle yanıtladı: “(Recep Bey) sözü sırf ilgi çekmek ve özellikle Başbakanımızı aklınca horlamak için kullandığı bir ifade. Terbiye sınırlarını aşıyor. Bir siyasetçiye yakışmıyor. Bizim de ona pek çok söyleyeceğimiz şey var ama yakışık almaz. Ona yakışan o kadar çok sıfat var ki ama söyledik mi ayıp olur. İnsan siyasetçiyse siyaseti seviyeli yapmalı. Özellikle bu kullanmış olduğu tabirler, bu davranışlar Kılıçdaroğlu'nun siyaset seviyesini gösteriyor. Vatandaşlar bunu çok iyi takdir ediyor. Siyasetin seviyesini düşürmemesi lazım. Siyasetin seviyesini düşürdüğünüz zaman kendi seviyeniz de ona göre otomatik olarak düşer...”

METRO İNŞAATI

Gökçek, başkentteki metro inşaatıyla ilgili soruyu yanıtlarken de bu konuda Ulaştırma Bakanlığına yetki verilmesinin gelecek hafta TBMM'de ele alınacağını bildirdi.Metro konusunda Ulaştırma Bakanlığı'na yetki veren kanunun TBMM'den çıkması halinde işlere hızla başlanacağını belirten Gökçek, Sincan, Keçiören ve Çayyolu metrosunun sırayla tamamlanacağını söyledi. Gökçek, Ulus'taki genelevle ilgili soru üzerine ise genelevin bu yıl “mutlaka” kaldırılacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!