Göçzedeler için yardım kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Göçzedeler için yardım kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1997 00:00

Haberin Devamı

Güneydoğu'da yaşanan terör olayları nedeniyle kırsal kesimden il ve ilçelere göç sürerken, göç mağduru vatandaşlara yeterince yardım edemeyen yerel yönetimler çaresizlik içinde kalıyor. Hakkari'den göç eden 270 kişilik 45 aile, Van il sınırlarından ''Bizim sorunlarımız bize yeter'' gerekçesiyle geri çevrilirken, nüfusu bir kaç yıl içerisinde 28'den 100 bine çıkan Yüksekova'da da, göç felaketi yaşanıyor.

Yüksekova'nın Vezirli Köyü'ndeki 2 kampta, çok kötü koşullarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan yaklaşık 5 bin terörzede, açlık ve sefaletle boğuşuyor. Kamptaki çadırların yanısıra, ilçe merkezinde de zor şartlarda yaşamlarını sürdürmeye çalışan vatandaşlar için bir kampanya başlatan Yüksekova Belediyesi, tüm Türkiye'den yardım bekliyor.

Valiliğin izni ile ''Yüksekova ile el ele'' kampanyasını başlatan Belediye Başkanı Kamil Öz, kampanya için Ziraat Bankası Yüksekova Şubesi'nde, 30459/233-3 numaralı hesap açıldığını duyurdu. Terörzedelerin her türlü yardıma ihtiyaç duyduğunu, bazılarının üstlerindeki tek bir gömlekle kaçmak zorunda kaldıklarını belirten Öz, giyecek veya yiyecek gibi yardımların da Yüksekova Belediyesi'ne gönderilebileceğini söyledi. Başkan Öz, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Gönderilecek giyim eşyaları belediye deposunda muhafaza edilerek en kısa sürede dağıtılacak.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!