Göcek'te yol kavgası

Güncelleme Tarihi:

Göcekte yol kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dalaman ile Fethiye'nin Göcek Beldesi sınırındaki eşsiz güzelliğe sahip Sarsala Koyu'na yol açılması, iki belediyeyi karşı karşıya getirdi.

Köy Hizmetleri Müdürlüğü, Dalaman'ın mücavir alanında, sadece teknelerle ulaşılabilen Sarsala'ya yol açmak için bir süre önce çalışma başlattı. 18 kilometrelik stabilize yol tamamlanma aşamasına geldi, ama kavgası bitmedi. Ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun tenis kortlu, helikopter pistli yüzer evini demirleyip yılın altı ayını geçirdiği bakir koya yol açıldığı takdirde, çevrenin tahrip olacağı kaydedildi.

Cennet Sarsala'nın yıllardır sadece yatçıların uğrak yeri olduğunu, bu nedenle temiz kalıp çevre katliamına kurban gitmediğini belirten Göcek Belediye Başkanı Mustafa Tunç, ‘‘Biz Göcek koylarının zarar görmesini, kirliliğe yenik düşmesini istemiyoruz. Yola karşıyız’’ dedi.

Dalaman Belediye Başkanı Şevket Durmuş ise bu yolun daha Osmanlılar zamanında açıldığını, şimdi genişletilip uzatıldığını kaydetti ve ‘‘Göcekliler, bizim koylarımızı tekellerinde tutmak istiyor. Yolun açılmasıyla yöre halkı günübirlik tatil yapma imkanı bulabilecek’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!