Gizem'in adı sonsuza kadar yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Gizemin adı sonsuza kadar yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Geçirdiği ani rahatsızlığın ardından doktorların beyin ölümüne karar verdiği ve bağışlanan organlarıyla 4 kişiyi yaşama döndüren Gizem Damla Tuğtekin'in adı sonsuza kadar yaşayacak.

Tuğtekin çifti, 16 yaşında kaybettikleri biricik kızları adına dün Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'na 3 milyar liralık bağışta bulundular. Gizem'in adı da vakıftaki tedavi odalarından birine verildi.

Bağış töreninde konuşan Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Gündüz Gedikoğlu şunları söyledi:

‘‘Böylesine cesur, metanetli, pırlanta gönüllü çiftin hem Türkiye'ye hem de tüm dünyaya örnek olmasını diliyorum. Böyle kişilere rastlamak çok zor. Ben bir Türk hekimi olarak Tuğtekin çiftiyle tanışmaktan iftihar ediyorum. Bunun gibi bağışlarla bugüne kadar 127 kemik iliği nakli yaptık. İlten ve Adnan Tuğtekin çiftinin bundan sonra da vakfımıza olan ilgislerinin sürmesi için onları onursal üye olarak şemsiyemiz altına alıyoruz.’’

Tuğtekin çifti ise toplantıda konuşma yapmayı uygun bulmadıklarını belirterek, ‘‘Söylenecek herşeyi söylediniz. Tek isteğimiz örnek olmasıdır’’ dediler.

Tuğtekin çifti ve Prof. Dr Gündüz Gedikoğlu daha sonra Gizem Damla Tuğtekin'in adının yazılı olduğu tabelayı tedavi odalarından birine astılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!