Git, ağzını yıka dişlerini fırçala

Güncelleme Tarihi:

Git, ağzını yıka dişlerini fırçala
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2007 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye yönelik "Cibilliyetsiz" suçlamasına, "Bizim soyumuzdan sopumuzdan şikayetimiz yok. Anamıza babamıza ’Bizim soyumuz ne?’ diye sorduğumuzda ’Vallahi bilmiyorum’ cevabını da almadık. Bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın ağzına cibilliyetsiz sözünü yakıştıramadım. Bir daha sakın o lafı ağzına alma. Git ağzını yıka, dişini de fırçala" sözleriyle tepki gösterdi.

SENİN SOYUN SOPUN Baykal, "Soy, sop deyince bir de siyasi soy var. Oradan baktığımızda da vicdanımız çok rahat. Bizim soyumuz, sopumuz Kuvayı Milliye, Müdafaa-i Hukuk, Mustafa Kemal Atatürk. Ancak, insanın içinden, ’Senin siyasi soyun ne, sopun ne’ diye sormak geçiyor. Hikmetyar’ın dizinin dibinden mi geliyorsun?" Bu tartışmanın altında Sayın Başbakan kalır" dedi.

BİRİNCİLİK AK’A Baykal, Başbakan Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Çalık Holding’e genel müdür olmasını ise Şair Özdemir Asaf’ın "Bütün renkler aynı hızla kirleniyordu, birinciliği beyaza verdiler" dizelerine gönderme yaparak eleştirdi. Baykal, "Niye o firma da başkası değil? Firmanın devletle problemi çıkarsa ne yapacak? Çağdaş demokrasilerde hoş görülecek bir tablo değildir bu. Olacak iş değil! Ama olur, olmaya başladı. Bu tehlikeli kirlenmedir. Her şey kirlenmeye başlayınca birinciliği Ak’a verirler" diye konuştu.

Madenci Deniz

TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın grup toplantılarında kürsüde hediye yasağı getirmesinin ardından, liderlere hediyeler oturdukları sıralarda veriliyor. CHP Grubu’na katılan Zonguldaklı madenciler de dün Deniz Baykal’a madenci şapkası verdiler. üstünde ’Deniz’ yazan şapkayı takan Baykal, grubu selamladı ve salondan büyük alkış aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!