Gezi'deki 'özel kıyafet' ayrıntısı

Güncelleme Tarihi:

Gezideki özel kıyafet ayrıntısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2013 12:36

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Gezi Parkı olaylarına ilişkin iddianamesini tamamladı. İddianamede 7'si yabancı uyruklu 255 kişi şüpheli olarak yer alıyor.Gezi Parkı İddianamesi'nde savcılık, şüphelilerin bazılarının 'özel kıyafetleri usulsüz kullanma' suçlarını işlediği iddiasında da bulundu. Başsavcılık'ın 'özel kıyafetleri usulsüz kullanma' ile suçladığı şüphelileri doktor kıyafetiyle gözaltına alınanlar oluşturuyor.

Haberin Devamı

Gezi eylemleri sırasında 16 Haziran'da Osmanbey'deki Ramada Otel'de yaralılara müdahale eden doktorlar polisler tarafından kelepçelenerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan 3 kişi, savcılık talimatıyla daha sonra serbest bırakıldı.3 şüphelinin, doktor olmamalarına rağmen yaralılara müdahale ettikleri ileri sürüldü.

DOKTORLAR BÖYLE GÖZALTINA ALINMIŞTI / Foto Galeri

Şişli Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen üç şüpheliden Yasin E.’nin “cinayet”, Faysal T.,’nin “Terör örgütüne üye olmak ve propaganda” suçundan kaydının bulunduğu öne sürüldü. Yine kendini “özel bir hastanede doktor” olarak tanıtan Ali Rıza K.’nın ise 7 ayrı hırsızlık suçundan poliste kaydı bulunduğu iddia edildi.

Gezi Parkı olaylarında yaralanan vatandaşlara müdahale eden doktorların göz altına alınması ile ilgili olarak İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören de hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada şunları söylemişti:
"Şöyle bir önyargı var çatışma ortamında beyaz önlüklü insanların görülmesi, onların da olayların parçası olduğu şeklinde algılanıyor. Yetkililerle konuştuğumda çatışma ortamında alındığına dair sözler söylendi. Bir ortamda çatışma varken ve yaralı halde, kendisinden geçmiş halde bir insan varken doktorun o anda gerekirse kendi hayatını tehlike atmak pahasına girişimde bulunması hekimlik görevidir. Bunun için hipokrat yemini yeterlidir ve kimseden izin almaya gerek yoktur. Bunun için kaygı taşıyoruz. Bu müdahale hiç yapılmaması gerekiyordu ama yapıldıysa bile duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum. En azından hekimlerimizin kimliği tespit edilmesinin görev yapan insanlar olarak kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!