Gezi iddianamesinde adı var, kendi de şaşkın

Güncelleme Tarihi:

Gezi iddianamesinde adı var, kendi de şaşkın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2014 11:37

Antalya’da 3’ü tutuklu 5 kişi hakkında hazırlanan Gezi olayları iddianamesinde ’müşteki’ olarak yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, şikayetinin söz konusu olmadığını, iddianameye nasıl girdiklerini bilmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Antalya’da Mustafa Cihan Yılmaz, Ayşe Deniz Karacagil ve Murat Sezgin’in tutuklu yargılandığı 5 kişi hakkında hazırlanan Gezi iddianamesinde, olaylar sırasında TOMA’lara su vermeyen Büyükşehir Belediyesi ile CHP’li Muratpaşa Belediyesi, ’müşteki’ sıfatıyla yer aldı. Savcı Mehmet Ali Şelli tarafından hazırlanan iddianamede, yargılanan 5 kişinin 29 kamu zararı olayına karıştığı iddia edildi. Aynı olaylarda 28 polis memurunu da yaraladığı belirtilen eylemcilerin, 732 bin 172 lira ve KDV hariç 410 dolar kamu zararına neden olduğu iddia edildi.

İddianamede, İl Emniyet Müdürlüğü’nün 128 bin 73 lira ve KDV hariç 410 dolar mobese zararı olduğu, Büyükşehir Belediyesi’nin 2 bin 300 lira, Muratpaşa Belediyesi’nin 2 bin 62 lira, Kepez Belediyesi’nin 561 bin 905 lira, 112 Acil İstasyonu’nun 505 lira ve Karayolları 13’üncü Bölge Müdürlüğü’nün 37 bin 327 lira zarara uğradığı kaydedildi. Savcılığın zarara uğradığını iddia ettiği tüm kamu kurum ve kuruluşları, açılan kamu davasında 28 polis memuruyla birlikte ’müşteki’ olarak yer aldı.

AKAYDIN: ŞİKAYETÇİ OLDUĞUMDAN HABERİM YOK


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, iddianamede şikayetçi olarak yer aldıklarından haberi olmadığını söyledi. Gezi eylemleri nedeniyle kendisinin Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen bir şikayeti bulunmadığını kaydeden Başkan Akaydın, "Şikayetimizin olabileceğini sanmıyorum. Olmaz da. Ama hukuki olarak o iddianameye nasıl girdik, bilmiyorum" dedi.

Muratpaşa Belediye Başkanı CHP’li Süleyman Evcilmen de Gezi olaylarına ilişkin bir şikayetleri olmadığını belirterek, "Kamu malına zarar noktasında ismimizin yazılması gerekiyor mu, bilmiyorum. Hukuki olarak bir değerlendirme yapmamamız lazım. Ama onun dışında bir tasarruf söz konusuysa bu etik dışıdır" diye konuştu.

'BUNUN YORUMU; SAVCININ GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMASI'

Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, Gezi iddianamesinde adı geçen Büyükşehir ve Muratpaşa belediyelerinin şikayetinin bulunmadığını söyledi. Şikayetçi olmayan iki kurumun ’müşteki’ olarak iddianamede yer almasının ’savcının görevi kötüye kullanmak’tan başka bir yorumunun olmadığını savunan Ermiş, "Amaç, çok büyük bir olaymış gibi göstermek. Şikayeti olmayan iki kurumu oraya nasıl yazarsınız? Büyükşehir Belediyesi’ni ancak Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve avukatlar temsil eder. Hem başkanın hem de avukatların bir şikayeti yok. Muratpaşa Belediyesi de aynı durumda" dedi.

Davayla ilgili duruşma, 6 Şubat günü görülecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!