Gezi eylemlerinde yaralanan üniversiteli hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Gezi eylemlerinde yaralanan üniversiteli hayatını kaybetti
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 10, 2013 12:08

Eskişehir'de 2 Haziran'daki 'Gezi Parkı' eyleminde kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğrayan Ali İsmail Korkmaz hayatını kaybetti. Acı haberi alan Anne Emel Korkmaz'ın, "Ali, niye direnmedin? Niye bizi bırakıp gittin?" diye feryatları yürekleri dağladı. Polis, 38 gündür Ali'ye ellerinde sopalarla saldıran sivil giysili 5-6 kişinin peşinde.

Haberin Devamı

EskiÅŸehir'de 2 Haziran 2013 tarihindeki 'Gezi Parkı' eylemine destek için yürüyüşe katıldığı sırada polisin biber gazlı müdahalesinden kaçarken kimliÄŸi belirsiz kiÅŸilerce saldırıya uÄŸrayarak beyin kanaması geçiren Anadolu Ãœniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Ali Ä°smail Korkmaz, tedavi gördüğü Osmangazi Ãœniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.Â

ANNESÄ°NÄ°N FERYATLARI YÃœREKLERÄ° DAÄžLADI / FOTO GALERÄ°

EYLEMLERDE YARALANAN ALÄ° KORKMAZ HAYATINI KAYBETTÄ° / HÃœRRÄ°YET TV

Gezi Parkı eylemleri başladığından bu yana Ethem Sarısülük, Medeni Yıldırım, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve polis memuru Mustafa Sarı hayatını kaybetmişti.

BİBER GAZINDAN KAÇTI ÖLDÜRESİYE DÖVÜLDÜ

AKADEMİSYENLER ALİ İÇİN YÜRÜDÜ

VÃœCUTLARIYLA 'DÄ°REN ALÄ°' YAZDILAR

/images/100/0x0/55eb431bf018fbb8f8b5cafa

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU BAŞSALIĞI DİLEDİ

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Eskişehir’de geçen 2 Haziran Pazar gecesi Gezi Parkı eylemine destek için Ak Parti il binasına yürüyen yaklaşık 4 bin kişinin bulunduğu kalabalık arasında yer aldı. Polisin boyalı basınçlı su ve biber gazlı müdahalesinin ardından ara sokaklara kaçan Ali İsmail Korkmaz, iddialara göre burada sivil giysili 5-6 kişinin saldırısına uğradı.

BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Korkmaz’ı arkadaşları yaralı halde bulup İlk olarak Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü içerisindeki Mavi Hastane’ye götürdü. Korkmaz buradan yakındaki Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. İddialara göre Ali İsmail Korkmaz’ın burada tomografisi çekildi ve ’Bir şeyin yok’ denilerek müşahede altına alınmayıp evine gönderildi. Evine gidip uyuduktan sonra fenalaşan Korkmaz, götürüldüğü Eskişehir Devlet Hastanesi’nde yapılan tetkiklerinde beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Üniversiteli genç, sevk edildiği Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi’nde 4 Haziranda beyin ameliyatı oldu.

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKAMADI

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası yoğun bakım servisinde tutulan Ali İsmail Korkmaz, 3-4 gün ilaçlarla uyutuldu. İlaçların kesilmesinin ardından solunumu ve bilinci açılmayan Ali, yoğun bakım servisinde solunum cihazına bağlı olarak tedavi altında tutuldu.

Ali İsmail Korkmaz, bir hafta önce solunum cihazından çıkarıldı. Kendisi nefes almaya başlayan ancak bilinci yerine gelmeyen Korkmaz’ın bugün öğle saatlerinde ESOGÜ Hastanesi Beyin Cerrahisi yoğun bakım servisinde doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak öldü.

Ölen Ali İsmail Korkmaz’ın avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz, kardeşinin öğle saatlerinde yaşamını yitirdiğini belirtti. Ağabey Korkmaz, olaydan sonra Hatay’dan geldiklerini söyleyerek kendisinin ve ailesinin şu an şokta oldukların daha fazla konuşamayacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

ANNE VE BABANIN GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Hatay’dan gelerek, oğulları Ali İsmail Korkmaz’ın tedavi gördüğü ESOGÜ Hastanesi bahçesinde bir ayı aşkın süredir bekleyen baba Şahap korkmaz ile anne Emel Korkmaz, çocuklarının ölüm haberini hastane bahçesinde aldı.

NEDEN DÄ°RENMEDÄ°N ALÄ°?

Gözyaşına boğulup ağlayan Korkmaz çiftini hastanenin özel güvenlik görevlileri ve olayı duyup gelen Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç teselli etmeye çalıştı. Anne Emel Korkmaz’ın, "Ali, niye direnmedin? Niye bizi bırakıp gittin?" diye feryatları yürekleri dağladı.

BAŞHEKİM AÇIKLAMA YAPTI

ESOGÜ Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Akın Turgut, Ali İsmail Korkmaz’ın ölümü ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. Başhekim Turgut açıklamasında, Ali İsmail Korkmaz’ın 3 Haziran 2013 tarihinden bu yana hastanelerinin beyin cerrahisi yoğun bakın ünitesinde tedavi altında olduğunu belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Ali İsmail Korkmaz’ın yattığı günden itibaren beyin dokusunda hasar olduğu tespit edilmiştir. Ana bilim dalından alınan bilgide yapılan tüm müdahalelere ve girişimlere rağmen tedaviye cevap vermeyen hastamızın 10 Temmuz 2013 tarihinde sat 10.30’da kalbi durmuştur. Hastamız yapılan müdahalelere cevap vermemiş ve saat 11.15 itibariyle de kaybedilmiştir. Ailesine ve tüm yakınlarına Allah’tan sabır dileriz."

CENAZE HATAY’A GÖNDERİLDİ

Korkmaz'ın tabutu, kampüsün dışına kadar omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu. Törene katılan gruplar, cenaze aracını slogan atarak Atatürk Bulvarı'na kadar takip etti. Korkmaz'ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, bir konuşma yaparak gruba teşekkür etti. Korkmaz'ın cenazesi daha sonra memleketi Hatay'a götürülmek üzere yola çıktı.

Haberin Devamı

Gezi eylemlerinde yaralanan üniversiteli hayatını kaybetti

Arkadaşları, Ali İsmail Korkmaz ağır yaralı olarak tedavi gördüğü sırada hastane önüne gelerek vücutlarıyla 'Diren Ali' yazmıştı

Gezi eylemlerinde yaralanan üniversiteli hayatını kaybetti

Gezi Parkı'nda eylemciler hayatını kaybedenler için sembolik anıt mezar yapmışlardı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!