Gerçekten patlayacaktı

Güncelleme Tarihi:

Gerçekten patlayacaktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bombo patlatarak öldüğü açıklanan ancak 6 gün önce yakalanan Ruşen Tabancı'nın, hücre evde bombacı yetiştirdiği ve eylem hazırlığında olduğu açıklandı.

Adana'da Emniyet Müdürlüğü Telsiz Haber Merkezi ve Mali Şube Müdürlüğü'ne 5 Temmuz'daki intihar saldırısını düzenlediği sanılan, ancak 6 gün önce bir hücre evine yapılan baskında sağ yakalanan ‘‘Berfin-Zozan’’ kod adlı 19 yaşındaki ‘‘canlı bomba’’ Ruşen Tabancı, patlamaya hazırlanıyordu.

Güvenlik güçlerine, stratejik tesislere, halkın yoğun bulunduğu alışveriş merkezlerine saldırıda bulunmayı planlarken hücre evde yakalanan Ruşen'in, ayrıca örgüte yeni ‘‘canlı bombalar’’ yetiştirmeye çalıştığı açıklandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan Ruşen Tabancı ile kendisine yardım eden 38 yaşındaki Şahibe Gergersoy, 45 yaşındaki eşi Mahmut Gergersoy, 21 yaşındaki Hüsnü Şirken, 38 yaşındaki Bedri Şen, 29 yaşındaki Mithat Aksu ve 37 yaşındaki Uğur Gürü dün sabah DGM'ye sevkedildi.

BOMBACI DA YETİŞTİRİYOR

Hücre evinde 3.5 kilo ağırlığındaki 7 kalıp TNT patlayıcısı, 2 adet Rus yapımı parça tesirli el bombası, 5 adet elektrikli fünye, bomba yapımı ve kullanılması konusunda eğitici örgütsel dokümanlarla yakalanan Tabancı'nın üzerinde ‘‘Heybet Çığ'' adına düzenlenmiş sahte kimlik çıktı.

Tabancı'nın örgütün ‘‘canlı bomba’’ adaylarına bombanın yapımı konusunda eğitim verdiği, daha sonra örgütün ideolojisini anlatarak psikolojik olarak saldırıya hazırlamaya çalıştığı, son olarak da eylem için seçilen yerler hakkında bilgiler verdiği belirtildi.

Adana Emniyet Müdürü Şükrü Yetimoğlu düzenlediği basın toplantısında, Tabancı'nın intihar saldırısında bulunmayı planladığını, diğer yakalananların da kırsal alana lojistik destek ve eleman temin ettiklerinin, kuryelik ve örgüt mensuplarına yataklık yaptıklarının belirlendiğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!