Gerçek siyah plazma TV’de

Güncelleme Tarihi:

Gerçek siyah plazma TV’de
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2007 00:00

Görüntüleme sistemlerinde plazma teknolojisinin lider firmalarından Pioneer, bu alandaki devrimsel yeniliklerini kapsamlı bir etkinlikle duyurdu. Roma’da düzenlenen etkinliği yazarımız Levent Pekcan yerinde izledi.

GelİŞtİrmekte olduğu plazma ekran teknolojisini geçen yıl yedinci nesil ürünlerle güçlendiren Pioneer, Roma’daki teknoloji gösterisinde hem vizyonundan bahsetti, hem de görsel ve işitsel alandaki yeni ürünleri hakkında ipuçları sundu.

Yeni vizyonunu görüntü kalitesinin her şeyden önemli olduğu ilkesinde şekillendiren Pioneer, düz ekran televizyon pazarında yaşanan fiyat savaşının artık hem üreticilere, hem de ürün kalitesine zarar vermeye başladığını, kendilerinin böyle bir mücadelede yer almayacaklarını açıkça belirtiyor. Firma, ürünlerini eskiden olduğu gibi kalite odaklı tüketiciye yönlendirme kararında.

Bu kararın ilk meyvelerinden biri, firmanın plazma ekranlarıyla uyum içinde görüntü vermesi için hazırladığı LX01 ses sistemi. Her detayıyla Pioneer plazma televizyonlarla uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış olan bu sistem, ses efektlerini üçüncü boyuta taşımayı başarıyor.

Firmanın Japonca siyah anlamına gelen kuro kelimesi doğrultusunda "Project Kuro" adını verdiği yeni teknoloji paketiyse, yeni nesil plazma ekranlarda görüntü kalitesinin artacağını haber veriyor.

Geliştirdikleri teknolojiyi tanıtmak için etkinliğe Japonya’dan gelen, "Plazmanın Büyükbabası" lakaplı Pioneer yöneticisi Yoichi Sato’ya göre bir görüntünün "yüksek kaliteli" olarak nitelendirilmesi için içerdiği siyah tonlarının koyu ve doygun olması gerekiyor.

Likit kristal ekranda tüm pikseller kapanıp siyah renk oluşturulduğunda arkadan sızan ışık nedeniyle ancak koyu gri elde edilirken, Pioneer plazma teknolojisi siyahı tüm derinliğiyle sunabiliyor.

Firmanın teknolojiyi en baştan ele alarak geliştirdiği yeni ışık filtresi, daha az gerilimle ışık verebilen yeni görüntü pikselleri ve görüntü kusurlarını temizleyen yeni görüntü işlemcileri birlikte çalışıyor. Pioneer böylece alabildiğine koyu siyahlar ve ortama göre parlaklığı ayarlanan renklerle olabilecek en iyi görüntü kalitesini sunmak iddiasında.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!