Gerçek sarışın

Güncelleme Tarihi:

Gerçek sarışın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2001 00:00



Haberin Devamı

Blue Jean dergisi yine yapmış yapacağını. Nisan sayısının kapağını süsleyen Spice Girls'lerin en bebeği Emma Bunton ile Eralp Baydar gayet sıkı bir röportaj yapmış. Yetmemiş Roxette, Daft Punk ve Aerosmith'i almışlar dergiye. Hepsi bu kadar değil, Metallica'nın tam 16 parçadan oluşan poster albümünün yanı sıra The Cranberries, 2 Pac ve Shakira'nın gıcır gıcır posterleri de mevcut. Ayrıyeten bir adet ‘‘eksik CD’’ kampanyası açmışlar ki, bu da en çok istek alan Marilyn Manson, Nirvana ve Hit Files CD'lerinin yeniden verilmeye başlaması anlamına geliyor. Eralp Baydar'ın Emma Bunton ile yaptığı röportajın en ilginç bölümleri de aşağıda...

Baharat Kızlar'ın ‘‘Bebek’’ lakabıyla anılanı, namı diğer Emma Bunton'la Londra'nın Kensal Green semtindeki Virgin Records binasında randevulaşmış, tam 45 dakikasını ayırdığı söyleşimiz için şirket patronlarından birinin puro kokularıyla bezeli odasına kapanmışız. Bugünlerde ‘‘What Took You So Long’’ single'ıyla radyolardan eksik olmayan, çok yakında da ilk solo albümü ‘‘A Girl Like Me’’yle listelerde rastlayacağımız Emma'da ilk dikkatimizi çeken şey, sımsıcak gülümseyişi oluyor.

Diyelim ki seni hiç tanımayan birine kendini anlatmak zorundasın. Hangi sözcükleri seçerdin?

- Öncelikle mutlu ve şanslı, yine de bilhassa mutluluk konusunda işini asla şansa bırakmayan. Gerçek sarışın aslında, her şeyde yapaylıktan uzak, güleç, dost canlısı ve sadık.

İkinci solo single'ın, ilki olan ‘‘What I Am’’den iki yıl sonra geldi. Niçin bu kadar uzun sürdü?

- 'What I Am' benim ilk solo single'ım değildi. Son single'ım bile değildi. Tin Tin Out'un prodüksiyonuna konuk vokalisttim sadece. Parça da eski bir Edie Brickell & The Bohemians hitiydi zaten. Solo kariyerimi şimdi başlamış kabul ediyorum ben. Eğer 'What Took You So Long?'un neden bu kadar geciktiğini soruyorsan, düne kadar öncelik daima Spice Girls'deydi derim. ‘‘Forever’’ın kayıtları çok zamanımızı aldı. Arada biraz Britanya televizyonlarında sunuculuk yaptım, çok eğlenceliydi.

Ama işte nihayet kendi kanatlarınla uçuyorsun. Albümünden bahsedelim.

- ‘‘A Girl Like Me’’yi New York, Miami, Londra ve Los Angeles'ta kaydettim. Neredeyse bestelerin tümünde benim de imzam var. Texas ve Travis'in gitarlı soundlarını çok seviyorum. Gabrielle ve Motown ekolünü de. Hepsini ‘‘A Girl Like Me’’ye yansıtmaya çalıştım. Mesela 'What Took You So Long?' melodik yapısıyla, yumuşak gitarlarıyla tam o tarzların kesiştiği bir parça.

DİVALAR LİGİNDE DEĞİLİM

Sesini nasıl buluyorsun?

- Divalar liginde değilim, bunu ikimiz de biliyoruz. Ama sürekli eğitmeye, geliştirmeye çalışıyorum. Benimki kadından ziyade kız sesi. Yumuşaklığıyla R&B'den country'e birçok tarza uyuyor.

1 numara olmak umurunda mı?

- Spice Girls'le tam dokuz kez listebaşı oldum. 1 numara olmanın coşkusuna doyduğumu söylesem inanmamazlık etmezsin herhalde.

Sorabilir miyim, Spice Girls'e neler oldu?

- Bilmiyorum, bilmiyorum! Üçüncü albümün uğradığı ticari başarısızlık inanılır gibi değil. ‘‘Forever’’, ben ve diğer kızların en favori Spice Girls albümü. Gerçi ticari başarısızlık diyoruz ama iki milyondan fazla kopya sattı.

İdeal erkeğini tarif eder misin?

- Neşeli ve duygusal olmalı. Maçolardan zerre hoşlanmıyorum. Ağlamaktan korkan erkeklerden de. Kesinlikle koyu tenli erkekleri seviyorum. Ben sarışınım ya, zıddı olsun istiyorum.

Gerçek sevgiline gelelim o halde. Damage ekibinden Jade Jones'la birliktesin. Ve ‘‘I Don't Know’’ adlı bir düet kaydettiniz.

- Evet, Jadelle beraberiz. Yaklaşık üç yıldır. Neşeli, çok şirin bir parça. Jade'le birbirimizi sık sık stüdyoda ziyaret ederken birden öyle bir düet fikri geldi aklımıza.

Bir de gizlice evlendiğinize dair dedikodular var.

- Yalan. Evlenen esas annemdi. Annemi Londra'da bir otelden 'Yeni Evli' yazılı bir balonla çıkarken resimlediler, benim nikahımdan çıktığına karar verdiler.

Laf aramızda, ne kadar zenginsin? İddia edildiği gibi, 15 milyon sterlin?

- Lütfen! Herkes beni ve diğer kızları olduğumuzdan daha zengin sanıyor. Servetim kesinlikle 15 milyon sterlin değil, kesinlikle!

Son olarak Türkiye'deki hayranlarına bir mesaj yollamak ister misin?

- Onlara mesaj değil, sevgilerimi yolluyorum. Yakında ‘‘A Girl Like Me’’ de onlara ulaşacak. Umarım dinlerken iyi vakit geçirirler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!