Gerçek Forrest Gump

Güncelleme Tarihi:

Gerçek Forrest Gump
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

33 yaşındaki İngiliz Robert Garside, 4 yıl önce koşarak dünya turu atmak için İngiltere'den yola çıktı. Tam 30 bin km kat eden Garside'ın önünde 40 bin km yol daha var.

7 kıtada tam 55 ülke

Amerikalı ünlü aktör Tom Hanks'in başrolünü oynadığı Forrest Gump karakteri gibi durmadan koşan Robert Garside, 7 Aralık 1996 günü Londra'dan yola çıktı. 7 kıtada tam 55 ülkeden geçerek toplam 70 bin km kat etmeyi hedefleyen Garside, Fransa'dan başlamak üzere Avrupa'yı geçip, Rusya üzerinden Asya'ya ulaştı. Sonra Japonya'dan Avustralya'ya oradan da Güney Amerika'ya geçti. Aradan geçen 4 yılın sonunda Garside, ABD'nin Batı kıyısına ulaşmayı başardı.

Tur 2002'de bitecek

Kar, yağmur, çamur, çöl, orman demeden koşup duran Garside, mücadelesini şimdi Amerika'da sürdürüyor. Kendini ‘gerçek bir Forrest Gump’ olarak nitelendiren Garside, California'da Forrest Gump rolünü oynayan Oscar ödüllü Tom Hanks ile de bir araya gelecek. Garside, ABD'yi koşarak bir baştan bir başa kat ettikten sonra Afrika kıtasına geçecek. Koşuyu 2002 yılında Londra'da tamamlamayı planlayan Garside, ‘‘Koşmayı çok seviyorum, özgür olduğumu hissediyorum’’ diyor.

Başına gelenler

Şimdiye kadar 25 çift spor ayakkabısı eskitti.

Rusya'dan geçerken silahlı saldırıya uğradı.

Çin'de tutuklanıp kısa bir süre hapis yattı.

Brezilya'da bir genelevde sabahlamak zorunda kaldı

Tibet'te ise bir geceyi manastırda geçirdi.

Venezüella'da da 23 yaşındaki bir kadına aşık oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!