Genova-Milan maçında 'intikam' korkusu

Güncelleme Tarihi:

Genova-Milan maçında intikam korkusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2007 16:59

İtalya Serie A'da sezonun ilk haftasında yapılacak Genova-AC Milan maçına daha önce öldürülen bir Genova taraftarının intikamının alınabileceği korkusuyla Milanlı taraftarlar sokulmayacak.

Haberin Devamı

Genova'da Luigi Ferraris Stadı'nda, bu hafta sonu oynanacak maça AC Milan taraftarlarının alınmayacağı açıklandı. Genova İl Güvenlik Kurulundan yapılan açıklamaya göre, 1995 yılında Luigi Ferraris Stadı çıkışında Vincenzo Spagnolo adlı bir Genovalı futbolseverin bıçaklanarak öldürülmesinin ardından, ilk kez karşı karşıya gelecek 2 takım taraftarlarının şiddet olaylarına karışacağı korkusuyla böyle bir karara varıldığı bildirildi.

1995 yılında Genova'nın ligden düşmesi üzerine 12 yıldır karşılaşmayan 2 takımın ilk kez bu hafta maç yapacak olması şehrin güvenlik güçlerini harekete geçirdi. Şehirde bazı duvarlara intikam yemini içeren mesajlar ve çizimler yapılması da iki takım taraftarları arasındaki korkuyu artırıyor. Genova şehri komiseri Giuseppe Romano, “Olayın üzerinden 12 yıl geçmesine karşın böyle bir kararı almak yenilgidir, ama ciddi anlamda tehdit içeren mesajlar alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Uzun zamandır futbolda şiddetin ön planda olduğu İtalya'da, son olarak geçen yıl Katanya kentinde bir polis öldürülmüş, bunun üzerine de statların güvenliğiyle ilgili ülkede çok ciddi yasaklar getirilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!