Genelkurmay Başkanı Özel'den Süleyman Şah için özel mesaj

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmay Başkanı Özelden Süleyman Şah için özel mesaj
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2014 01:22

GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kurban Bayramı nedeniyle Süleyman Şah Saygı Karakolu’nda görev yapan askerler için dün özel bir mesaj yayınladı.

Haberin Devamı

Orgeneral Özel, yazılı mesajında Süleyman Şah’a yönelik bir saldırı haberi gelmesi halinde TSK’nın anında gereken yanıtı vereceğini vurgulayarak personele “Bu güveni içinizde hissedin” dedi. Özel’in mesajı şöyle: “Yurtdışında bulunan tek vatan toprağımız olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun değerli personeli, kahraman ve fedakâr silah arkadaşlarım, bu bayram gününde, sizlere tevdi edilen görevi çok kritik bir dönemde layıkıyla yerine getirmektesiniz. Bundan sonra da aynı esaslarla, ecdadımıza yakışır şekilde görevinizi başarıyla yerine getireceğinize, yüce milletimizi ve TSK’yı başarıyla temsil ederek, onur ve haysiyetini koruyacağınıza olan inancım tamdır. Unutmayınız ki, sizler orada yalnız değilsiniz. Arkanızda yüce Türk milletinin, 76 milyon yurttaşımızın olduğunu unutmayınız. Gözümüz, kulağımız ve gönlümüz hep sizlerle beraberdir. Sizden gelecek tek bir haberle, Silahlı Kuvvetlerimizin anında yanınızda olacağının güvenini içinizde hissedin. Süleyman Şah Saygı Karakolu’nda, vatana adanmışlık ruhuyla kenetlenmiş olarak görev yapan TSK’nın siz fedakâr ve kahraman mensuplarının ve aile fertlerinin bayramını en içten duygularımla kutluyor, huzur ve esenlikle nice bayramları sevdiklerinizle birlikte geçirmenizi temenni ediyorum. Hepinizin gözlerinden öpüyorum.”

Haberin Devamı

ATATÜRK VE BÖLÜNMEZLİK VURGUSU

Orgeneral Özel, diğer TSK personeli için yayınladığı bayram mesajında da, “Atatürk fikir ve düşünceleri ile bölünmezliğe” vurgu yaptı. Özel’in bu mesajı şöyle: “TSK’nın kahraman mensupları, bugüne
kadar olduğu gibi, bundan sonra da kendisine verilecek her türlü görevi; sarsılmaz bir azim ve iradeyle, Atatürk’ün fikir ve düşüncelerinin yol göstericiliğinde, kanun ve nizamlar çerçevesinde yerine getirmeye devam edecektir. Bizlere böyle güzel bayramları, özgürce ve huzurla kutlama imkânı ve onuru veren başta devletimizin kurucusu, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve yüce milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Haberin Devamı

‘Pars’ koruması ve Özel Kuvvetler Taburu

Genelkurmay Başkanı Özelden Süleyman Şah için özel mesaj

TÜRKİYE-Suriye sınırına yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta bulunan ve Türkiye’nin yurtdışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu’na (Türbe) IŞİD’in olası bir saldırısı durumunda anında müdahale edilmesi için sınır boyunca 24 saat F-16 uçaklarının tam yüklü uçuş yaptığı bildirildi. Buna göre, gündüz uçuşlarını Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’na bağlı uçaklar yaparken, gece uçuşlarını ‘Gece hedef görme ve imha etme kabiliyetine’ sahip ‘Pars Filo’ olarak da bilinen 181. Filo’ya bağlı F-16’lar gerçekleştiriyor. Devriye uçuşu yapan bu 2 uçağın müdahalesiyle başlayacak hava operasyonuna, Diyarbakır’daki üste bulunan diğer uçaklar da katkı verecekler. Karakolla ilgili tüm önlemleri en kötü senaryoya göre alan TSK, kısa bir süre önce buraya tezkere zamanı gelen askerleri terhis etti. Bu askerlerin yerine doğrudan Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı en zor şartlarda görev yapma kabiliyetine sahip, özel eğitimden geçmiş ‘Bordo Bereliler’ olarak bilinen Özel Kuvvetler gönderildi. Karakoldaki Özel Kuvvetler’in 3 timden oluştuğu bildirildi. Saldırı halinde bu timlere destek olarak Şanlıurfa’da da ayrı bir Özel Kuvvetler Taburu bekletiliyor. Taburdaki askerleri bölgeye sevk etmek için yine yüklü helikopterler de sınıra konuşlanmış durumda. Sınır karakollarına yerleştirilmiş 155 milimetrelik Obüs topları da IŞİD’e yönelik bir operasyona destek verecek. Askeri kaynaklar IŞİD’in saldırısı durumunda geri püskürtülmesinin en fazla 15 dakika alacağını söylüyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!