Genel af yolda seçim nisanda

Güncelleme Tarihi:

Genel af yolda seçim nisanda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Koalisyon ortakları dünkü zirvede, genel ve yerel seçimlerin 25 Nisan 1999'da yapılması kararını aldılar. Ortaklar ayrıca genel af konusunda da anlaşarak, konuyu Meclis'e getirmek için çalışma başlattılar.

Başbakan Mesut Yılmaz, DSP Lideri Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit ve DTP Lideri Hüsamettin Cindoruk, 25 Nisan 1999'da çifte seçim ve genel affın TBMM'ye getirilmesi için anlaştılar. Ortaklar, seçim kararının TBMM tatile girmeden önce alınması ve terör suçları kapsam dışı kalmak üzere, af konusunda teknik çalışma yapılması için anlaşmaya vardılar.

YILMAZ'IN DAİRESİNDE KONUŞTULAR

Hükümeti oluşturan partilerin başkanlarının üçlü zirvesi dün Swissotel'de gerçekleştirildi. Başbakan'ın dairesinde gerçekleşen görüşmeden sonra Bülent Ecevit ve Hüsamettin Cindoruk ile birlikte basına açıklama yapan Yılmaz şunları söyledi:

‘‘Bu konuda vardığımız mutabakat seçimlerin 1999 yılının 25 Nisan tarihinde yapılması hususundaki bir Meclis kararının, Meclis yaz tatiline girmeden alınması için Meclise öneride bulunmaktır. İktidar partileri olarak bu konudaki ortak önerimizi bu hafta önce Anayasa Komisyonu'na, arkasından da Meclis Genel Kurulu'na sunacağız. Daha önce bu konuda yapılan açıklamalar doğrultusunda Meclisin yaz tatiline girmeden bu konuda gerekli kararı alacağına inanıyoruz. Böylece Türkiye'nin siyasi gündemi belirsizlikten tamamen kurtarılmış olacaktır. Önümüzdeki dönemde daha önce de kamuoyuna açıkladığımız şekilde Türkiye'nin 1999 ilkbaharında mahalli seçimlerle genel seçimlerin birlikte yapılmasını öngören takvimi işlemeye başlayacaktır.’’

CEZAEVLERİ İYİLEŞTİRİLECEK

Belirledikleri af uygulamasıyla, eş zamanlı olarak infaz koşullarında iyileştirme çalışmalarını başlatmayı kararlaştırdıklarını, buna örnek olarak da İnfaz Kanunu'nun, kadın mahkûmların küçük çocuklarını ilgilendiren bölümünde iyileştirici bir düzenleme yapılması konusunda mutabık kaldıklarını belirten Yılmaz, ‘‘Hükümet olarak bu konudaki çalışmamız derhal başlatılacak’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!