Gençlerden Erbakan'a özel elçi

Güncelleme Tarihi:

Gençlerden Erbakana özel elçi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

RP içindeki yenilikli gençler, yeni döneme ilişkin görüşlerini Genel Başkan Necmettin Erbakan'a aktarmak amacıyla özel elçi göndermeye hazırlanıyor. RP Bitlis Milletvekili Abdülhaluk Mutlu'nun evinde ve bazı özel bürolarda yaptıkları düzenli toplantılarla, yeni oluşum programının ana hatlarını oluşturan yenilikçi gençler, kendilerine elçi olarak, adı liderlik için geçen ve kendisi de yenileşmeden yana olan Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Gül'ü seçtiler.

Örgüt ile tabanda da büyük yankı uyandıran bu oluşumun mimarlığını üstlenen yenilikçi gençler, son toplantılarından birinde davet ettikleri Gül'e, ‘‘Bu görüşlerimizi gidip Erbakan'a aktar’’ teklifinde bulundular. Gül ise ‘‘Ben bunları gidip Hoca'ya anlatamam. Çünkü, adım lider adayı olarak çıktı. Onun için yanlış anlaşılır. Zaten, gidip bunları Hocaya anlatacak kimseyi de bulamazsınız’’ yanıtını verdi.

RP'nin yenilikçi gençleri, öncelikle yeni partinin başına ‘‘icazetli’’ diye niteledikleri bir kişinin getirilmemesini hedefleyen bu görüşlerin Erbakan'a aktarılması konusunda Gül üzerindeki ısrarlarını sürdürürken, bu konuda ‘‘elçilik’’ yapabilecek başka etkili kişilerin de arayışı içine girdiler.

Bu arada, RP'nin etkili isimlerinden Kocaeli Milletvekili Necati Çelik, geçtiğimiz hafta içinde Erbakan'la uzun bir görüşme yaparak, bu konudaki görüşlerini aktardı. Erbakan'ın, Çelik'in anlattıklarını dinlemekle yetindiği ve herhangi bir yorum yapmadığı öğrenildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!