Genç yıldızın dramı

Güncelleme Tarihi:

Genç yıldızın dramı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2001 00:00

Haberin Devamı

Ally McBeal dizisinin sevilen oyuncusu Calista Flockhart, özel yaşamında büyük sıkıntılar içinde. Hızlı kilo kaybı nedeniyle hastaneden çıkamayan Flockhart'ın başına gelenlerin, yakın dostu olan uyuşturucu bağımlısı Robert Downey Jr.'la ilgisi olabileceği konuşuluyor...

Son günlerde Hollywood'da adından en çok söz edilen genç oyuncu, Calista Flockhart. Başarılı oyuncunun, genç aktör Robert Downey Jr.'ı uyuşturucu batağından kurtarmak için harcadığı çabalar ve en çok da zayıf bünyesi meslektaşlarını endişelendiriyor. ‘‘Ally McBeal’’ isimli sevilen televizyon dizisinin baş oyuncusu son zamanlarda inanılmayacak derecede zayıfladı. Öyle ki, vücudunda hemen hiç et kalmamış gibi. Sanki derisi, iskeletinin üzerine yapışmış. Güzel, çekici ve yetenekli bir oyuncunun böyle yürüyen bir iskelete benzemesi herkesi şaşırtıyor. İşte son günlerde bu genç yıldızın adının dillerden düşmemesinin bir nedeni aşırı zayıflığı. Ama Calista Flockhart'ı gündeme getiren bir başka önemli neden daha var. Genç oyuncu Robert Downey Jr.'un uyuşturucu sorunundan kurtulması için büyük çaba harcıyor. Üzerinde uyuşturucu bulundurduğu için hapse mahkum edilen genç aktöre moral vermek için onun ‘‘Ally McBeal’’ dizisinde konuk oyuncu olmasını sağladı. Calista Flockhart'ın bu dostluk gösterisini bir aşk serüveninin başladığına işaret sayanlar da çıktı.

Sandalyeden düşüp bayıldı

Calista Flockhart'ın dertleri bu kadarla da bitmedi. Robert Downey Jr.'ın rol aldığı bölümde bir sahnenin çekimi yapılırken Calista Flockhart birden önünde duran sandalyenin üzerine düştü, sonra sandalyeyle birlikte yere yuvarlandı. Bayılmıştı. Robert Downey Jr. sevgili arkadaşının yanına koştu. Onu ayıltmaya çalıştı. O sırada bir ambulans çağrıldı ve Calista Flockhart apar topar hastaneye kaldırıldı. Yolda kendine gelen Calista hiç bir şey hatırlamadı. Doktorlar, yıldıza çeşitli testler yaptılar. Fakat bir teşhis koyamadılar. Calista Flockhart'ın açlıktan baygınlık geçirmiş olabileceği de dikkate alındı ve yıldıza zorla yemek yedirildi. Şimdi hastanede tetkiklerden geçirilen Calista Flockhart'ın durumu herkesi üzüyor.

Zayıflığı dillere destan

Bu arada, Londra'da da Calista Flockhart'ın adı gündeme geldi. Sinema dünyasının yeni ‘‘Sir’’ü Michael Caine, bir toplantıda kendinden söz ederken başından geçen bir olayı anlattı. Ünlü aktör, Hollywood'da Altın Küre ödüllerinin dağıtıldığı gece, kalabalık arasından Calista Flockhart'ın ona el salladığını görmüş. Aktör önce genç oyuncunun başkasına el salladığını düşünmüş. Fakat daha sonra yıldız ona doğru gelince, ne yapacağını şaşırmış. Calista Flockhart'ın oyunlarını çok beğendiğini söyleyen aktör, yıldızla karşı karşıya geldiği zaman utancından kıpkırmızı kesilmiş. 67 yaşındaki aktör, hayran olduğu genç meslektaşlarıyla karşılaştığında utangaç bir delikanlı gibi davranıyor. Michael Caine, Londra'da Calista Flockhart ile tanışmasının öyküsünü anlattıktan sonra yıldızın aşırı zayıf olmasına bir anlam veremediğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Belki Calista Flockhart'ın metabolizması çok hızlı. Bu yüzden durmadan kilo veriyor. Fakat yıldızın yakınları onun yemekten nefret ettiğini, ağzına bir lokma yiyecek koymamak için hep direndiğini anlattılar. Genç yıldız dizi setinde düşüp bayılınca, birçok kişi bu olayda Robert Downey Jr.'un parmağının bulunabileceğine inandı. Uyuşturucu bağımlısı aktör Calista Flockhart'a da kendini daha iyi hissetmesi için uyuşturucu vermiş olabilirdi. Calista, bu söylentilere çok üzüldü. Sağlığının yerinde olduğunu, sadece bir süre dinlenmek istediğini açıkladı. Ama sonuçta, Hollywood'un yetenekli bir oyuncusunun özel sorunları yüzünden çalışma gücünü kaybetmesi hem üzüntü yarattı, hem de dedikoduları alevlendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!