Genç iletişimcilerin gecesi

Güncelleme Tarihi:

Genç iletişimcilerin gecesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2001 00:00


Cahit AKYOL
Haberin Devamı

Aydın Doğan Vakfı'nca nitelikli medya elemanı yetiştirilmesine katkı amacıyla iletişim fakülteleri arasında düzenlenen ‘‘12'nci Genç İletişimciler Yarışması’’nda derece girenler, önceki gece düzenlenen törenle ödüllerini aldılar. Hürriyet Medya Towers Çetin Emeç Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, 113 öğrenci ile 9 iletişim fakültesi dekanına ödülleri dağıtıldı.

Galatasaray Üniversitesi Gösteri Sanatları Müzik Kulübü öğrencilerinin muhteşem konseri ile başlayan 12'nci Genç İletişimciler Yarışması Ödül Töreni'nde kürsüye gelen Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Birgit, vakfın işlevini anlattı. Birgit, ‘‘Bu alanda kendi kaynakları dışında resmi ya da özel hiçbir kişi ve kurumdan yardım görmeyen tek sivil toplum kuruluşu Aydın Doğan Vakfı'dır’’ dedi. Birgit, konuşmasında iletişim fakültelerinin sorunlarına değindi.

NİJERYALI BİRİNCİ

En İyi Röportaj Dalı'nda ödülleri, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin sahibi ve Aydın Doğan Vakfı Başkanı Aydın Doğan verdi. Aydın Doğan, birinci seçilen babası Türk, annesi Nijeryalı Fatima Cengiz'e ödülünü verirken başarılarının aynı biçimde sürmesini diledi. İkinci Füsun Uzun ve üçüncü Başak Algan ile Betül Kılınç'a da ödüllerini veren Aydın Doğan, öğrencilere çalışmalarını aynı paralellikte sürdürmelerini öğütledi. En İyi Araştırma ve İnceleme Dalı'nda ödülleri Kanal D İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Vakıf Yönetim Kurulu üyesi Arzuhan Yalçındağ verdi. Bu dalda Cem Çelik birinci, Kader Karaçay ve Neslihan Böle ikinci, Çiğdem Erboy, Bahadır Çeliköz, Zeynep Tosunlar ve Füsun Akay da üçüncü seçildiler.

Dekanlara plaket

Vakıf Başkanı Aydın Doğan, genç iletişimcilerin gurur gününde Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezen Ünlü, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Onaran, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alemdar Yalçın, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Işık Özkan, Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Ülman, Galatasaray Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Merih Zıllıoğlu, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Ali Dinç, Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şermin Tekinalp ile Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Karaçay'a plaket verdi.

DENKTAŞ’TAN GENÇLERE DAVET

Gecede sunuculuğu üstlenen manken Aylin Arasıl, yarışmaya Türkiye ve KKTC'den toplam 20 iletişim fakültesinden 447 öğrencinin katıldığını söyledi. Daha sonra yazılı, görsel, işitsel, reklam, halkla ilişkiler ve internet olmak üzere toplam 6 ana dalda ödüllerin dağıtımına geçildi. İlk ödülü, KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ‘‘En iyi Haber Dalı’’nın birincisi İsmail Özkul, ikincisi Çağdaş Akbaş ve Aydoğan Yüce ile üçüncüsü Aysun Öz'e verdi. Denktaş gençleri Kıbrıs’a çağırdı.Denktaş, ödül töreni sonrası Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Orhan Birgit’le sohbet etti.

Kimler ödül verdi?

Çalışmaları ödüle değer bulunan genç iletişimcilere ödül veren bazı konuklar şunlar:

Kanal D Genel Müdürü ve Vakıf Yönetim Kurulu üyesi Faruk Bayhan, Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı Soner Gedik, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Y. Yılmaz, Kanal D Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan, CNN Türk Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Seçkin Türesay, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürleri Tufan Türenç, Fikret Ercan ve Aydın Candabak, Milliyet Gazetesi Başyazarı Güneri Cıvaoğlu, Milliyet Gazetesi Yayın Koordinatörü Emre Oral, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nail Güreli, Bakırköy Belediye Başkanı Ahmet Bahadırlı Vakıflar Bölge Müdürü Ümit Çölman.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!