Genç İletişimciler’de 20’nci yıl

Güncelleme Tarihi:

Genç İletişimciler’de 20’nci yıl
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2009 00:00

Aydın Doğan Vakfı’nın nitelikli medya çalışanı ve yöneticisi yetişmesine katkı sağlamak amacıyla lisans öğrencileri arasında düzenlediği 20’nci Genç İletişimciler Yarışması’nda dereceye girenler ödüllerini aldı.

AYDIN Doğan Vakfı’nın Genç İletişimciler Yarışması ödülleri önceki gece Hilton Convention Center’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yazılı, görsel, radyo, reklam, halkla ilişkiler ve internet yayıncılığı ana dallarında düzenlenen yarışmaya 25 üniversiteden 779 öğrenci, 720 çalışmayla katıldı. 19 üniversitenin 125 öğrencisi 76 proje ile ödül kazandı. Törende ödüller, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Doğan Holding Yönetim Kurulu ve Aydın Doğan Vakfı Başkanı Aydın Doğan, Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili ve Doğan Holding Turizm Grup Başkanı Sema Doğan, Doğan Yayın Holding Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı ve emekli Büyükelçi Volkan Vural, Hürriyet Yayın Danışmanı ve Yazarı Doğan Hızlan, Hürriyet Yazı İşleri Müdürü ve Yazarı Tufan Türenç, Hürriyet Yazı İşleri Müdürü Emre İskeçeli, Kanal D Genel Yayın Yönetmeni İrfan Şahin, CNN Türk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dinç Üner, AD Vakfı ve Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Üyesi Nuri Çolakoğlu, Discovery Channel Direktörü Stefan Royal, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Milliyet Başyazarı Güneri Civaoğlu, Milliyet Yazarı Nail Güreli, Milliyet Yazarı Derya Sazak, Radikal Yazarı Altan Öymen, Star TV Genel Müdürü Melis Civelek, Doğan Yayın Konseyi Üyesi ve Milliyet Yazarı Doğan Heper, Doğan Yayın Holding Genel Koordinatörü Nebil İlseven, Milliyet Yayın Koordinatörü Emre Oral, Doğan Gazetecilik Reklam Grup Başkanı Viki Habif, Star Tv Kurumsal İletişim Direktörü Feryal Pere tarafından verildi.

Korhan Abay ve Ece Üner’in sunuculuğunda düzenlenen gecede konuşan Bakan Günay, iletişim alanındaki gelişmelerin katılımı ve saydamlığı geliştiren, böylece demokrasiyi güvenceye kavuşturan çok önemli gelişmeler olduğunu söyledi. İletişim alanındaki gelişmeleri, toplumdaki bütün gelişmelerin temel dayanaklarından birisi ve güvencesi olarak saydığını belirten Günay, "Keşke Türkiye, demokrasiyi denediği yılların başından itibaren bu imkanlara sahip olabilseydi. Bugünkü basın çoğulculuğuna, özgür iletişim ortamına içerik ve nitelik olarak kavuşabilmiş olsaydı belki Türkiye demokrasisinde 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül gibi kırılmalar, sancılar ve sıkıntılar yaşanmazdı. Bu alanda yapılan bütün çalışmaları yürekten alkışlıyorum" diye konuştu.

20 yıl istatistiği

Yaklaşık 15 bin öğrencinin katıldığı yarışmalarda ilk üç sıra şöyle oluştu:

En çok birincilik alan okullar: Anadolu Üniversitesi (49 proje), Ankara Üniversitesi (48 proje), Ege Üniversitesi (31 Proje).

En çok ikincilik alan okullar: Anadolu Üniversitesi (49 proje), Ankara Üniversitesi (43 proje), Selçuk Üniversitesi (27 proje).

En çok üçüncülük alan okullar: Anadolu Üniversitesi (43 Proje), Ankara Üniversitesi (40 Proje), Selçuk Üniversitesi (30 proje)

Mutluluğu gençlerle paylaştılar

Yarışmada ödül alan tüm öğrenciler ve iletişim fakültelerinin dekanları toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Ödüllerini havaya kaldıran öğrencilerin coşkusuna Doğan Holding Yönetim Kurulu ve Aydın Doğan Vakfı Başkanı Aydın Doğan da eşlik etti. Aydın Doğan, ellerini havaya kaldırarak öğrencilerin sevincine ortak oldu.

20’nci Genç İletişimciler yarışmasında Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili ve Doğan Holding Turizm Grup Başkanı Sema Doğan da öğrencilere ödül verdi.

İŞTE ÖDÜL ALANLAR YAZILI DAL

Jüri: Fikret Ercan’ın başkanlığında Ali Acar, Hasan Çakkalkurt, Yalçın Çınar, Necdet Doğan, Emre İskeçeli, Ertuğrul Mavioğlu, Emre Oral, Tufan Türenç ve Esat Yılmaer.

Haber: 1.Gözde Koca, 2.Kenan Kaya, 3.Mahmut Altunöz, Mehmet Candikmen

Röportaj: 1.Bilal Teymur 2.Gözde Sunal, 3.Meltem Şahin

Araştırma-İnceleme: 1.Hediye Yıldırım, 2.Şükran Kabakçı, Ali Kişi, 3.Çiğdem Toparlak, Elvan Çeliköz

Fotoğraf: 1.Murat Öngel, 2.Selçuk Şamiloğlu, 3.Fatih Altun

Magazin Haberciliği: Birincilik ödülüne değer çalışma bulunamadı, 2.Can Diker, İdil D. Karabay, Mete Bağcı, 3.Dilek Altunöz

Spor Haberi:1.Aytekin Çolak, 2.Mert Civeleker, 3.Murat Şahin

Gazete Mizanpajı: 1.Neslihan Çakmak, 2.Mehmet Altındağ, Hüseyin Dalkılıç, 3.Adila Doolrekova, Zarina Cusupova

Dergi Mizanpajı: 1.Muhammet Fatih Hacıoğlu, 2.Emrah Çay, Dursun Yılmaz, 3.Pelin Karagülle

GÖRSEL DAL

Jüri: Uğur Dündar’ın başkanlığında Ayşenur Arslan, Armağan Çağlayan, Cengiz Erdil, Donna Newton (Discovery Channel), Ozan Onat, Aslı Öymen, Neşe Toptaş ve Reyhan Yıldız.

Televizyon Haberi:1.Mehmet Fatih Kayacık, Ersin Erdoğan, Fatma Aslan, Büşra Köstence 2.Emre Kabakçı, Deniz Yıldız, 3. Kemal Mizam, Handan Bostan.

Televizyon Programı: Ödüle değer çalışma bulunamadı.

Belgesel: 1.Ersen Çıra, 2.Ayşe Pınar Bozkaya, Melis Can, Necati Demircan, 3.İbrahim Yozoğlu

Televizyon Draması: Ödüle değer çalışma bulunamadı.

Kısa Film: 1.Eray Mert, 2.Eray Mert, 3.Aslıhan Çetin, Yüksel Erol

Televizyon Jeneriği:1.Kemal Çifci, ikincilik ve üçüncülük ödülüne değer çalışma bulunamadı.

2 Dakikalık Kısa Film: 1.Ahmet Nazif Kavi, ikincilik ve üçüncülük ödülüne değer çalışma bulunamadı.

İŞİTSEL RADYO DALI

Jüri: Dursun Güleryüz’ün başkanlığında Kadir Çetin, Sema Eryiğit ve Hakan Güleryüz.

Haber Programı: 1.Zeynep Yorgancılar, 2.Tuğba Saraçlar, 3.Elif Nur Güngördü.

Müzik Programı: 1.Selçuk Maraba, Emre Doğan, 2.Tuğba Şahan, Fatih Sultan Büyükadıgüzel, 3.Mehmet Güven

Şov Programı: 1.Hulki Haluk Gülerman, 2.Gökhan Cankara, Cüneyt Tiktaş, 3.Furkan Engin

REKLAM DALI

Ön Jüri: Gönül Birkiye, Erdinç Mutlu, Bahadırhan Peşken ve Teoman Tuğsuz.

Ana Jüri: Jeffi Medina başkanlığında Ayşe Sözeri Cemal, Viki Habif, Faruk Kaptan, Ayşegül Molu ve Özgür Sağlam.

Reklam Filmi Senaryosu: 1.Zafer Acar, 2.Caner Apaydın, Volkan Bintepe, Emrah Gülmez, Engin Furkan Erkan, 3.Hakan Kepenek.

Basın Reklamı: 1.Adalet Zencir, Öykü Tığlı, 2.Uluç Çağrı Kabataş, 3.Asiye Kıymaz , İbrahim Altınışık, Ş. Şeyda Gökdemir, Sefa Eyyüp Çiçek

Radyo Reklam Metni: Ödüle değer çalışma bulunamadı.

İnternet Reklamı: 1.Alper Erçetin, Can Yalçın, ikincilik ve üçüncülük ödüllerine değer çalışma bulunamadı.

Açıkhava Reklamı: 1.Öykü Tığlı, Erdem Geçit, Tolga Özdemir, 2.Engin Furkan Erkan, Emrah Gülmez, Volkan Bintepe, Caner Apaydın, 3.Beliz İlik

Reklam Kampanyası Büyük Ödülü: 1.Öykü Tığlı, 2.Fatma Betül Küçükeskici, Nermin Uçtu, 3.Buğra Hasan Şeker.

HALKLA İLİŞKİLER DALI

Jüri: Ceyda Aydede başkanlığında Beliğ Güreller, Fatoş Karahasan, Meral Saçkan, Okşan Atilla Sanön, Fügen Toksü ve Temuçin Tüzecan.

Kurumsal İletişim Projesi: 1.Bahar Yaşlı, 2.Mustafa İri, Tülin Sepetçi, Esra Arkın, 3.Gökhan Saday, Damla Kabak, Mesutcan Etiman, Tülay Demir.

Ürün/Hizmet Tanıtım Projesi: 1. Oktay Tan, Selda Çelik, Bahar Yaşlı, Burçin Özkan, 2.Zeynep Gence, Gökçe Karaçizmeli, 3.Şeyda Onargan, Özge Multu, Öykü Tığlı, Mustafa Gündoğdu.

Sosyal Sorumluluk Projesi: 1.Begüm Karataş, 2.Kübra Altıntaş, İsmail Özdil, Seçil Boyalıoğulları, Zülbiye Avcı, 3.Selda Çelik, Bahar Yaşlı, Burçin Özkan, Oktay Tan.

İNTERNET YAYINCILIĞI DALI

Jüri: Yurtsan Atakan’ın başkanlığında Erhan Acar, Ahmet Dalman, Gökhan Özçevik ve Oğuzhan Poyrazoğlu.

İnternet Yayını: 1.Ahmet Sağlam, ikincilik ödülüne değer çalışma bulunamadı, 3.İlker Şekercioğlu.

Kişisel Site: 1.Berk Sarper Şenol, 2.Hüseyin Alkış, 3.Alev Durmuşoğlu.

İnternet Haberi: Ödüle değer çalışma bulunamadı.

İnternete Uyarlanmış Proje: 1.Meltem Şahin, ikincilik ve üçüncülük ödülüne değer çalışma bulunamadı.

Mikro Site: Birincilik ve ikincilik ödülüne değer çalışma bulunamadı, 3.Coşan Göksel, Aybike Kaçalin.

Görsel Tasarım: Birincilik ve ikincilik ödülüne değer çalışma bulunamadı, 3.Coşan Göksel.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!