Genç gazeteciler yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Genç gazeteciler yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Aydın Doğan Vakfı tarafından, nitelikli gazeteciler yetişmesine katkı sağlamak amacıyla iletişim fakültelerinde okuyan öğrenciler arasında düzenlenen ‘Genç İletişimciler Yarışması’ sonuçlandı. Yazılı, görsel ve işitsel iletişim dallarında yapılan ve 316 öğrencinin katıldığı yarışmadanın soruçları ise şöyle:

YAZILI DALDA

En İyi Haber-Röportaj Dalı: Kalem Gazetesi'nin 48'inci sayısında yayınlanan ‘Türkiye ve AR-GE Gerçeği’ çalışmasıyla Ege Üniversitesi'nden Şükran Pakkan birinci oldu. Ayşegül Dikenli ve Hakan Yüksel ikinci, Neslihan Karcı ise üçüncü seçildi.

En İyi Araştırma-İnceleme Dalı: İstanbul Üniversitesi'nden Erdal Moral 42'nci Boyut Dergisi'nin 19'uncu sayısında yayınlanan ‘Eşkıya ve Yavuz Turgul Sineması’ çalışmasıyla birinci, Selen Doğan ve Serbülent Aksayar 2'nci, Ayşegül Dikenli ve Alper Beyaz ise 3'üncü oldu.

En iyi fotoğraf dalı Ege Üniversitesi'nden Alahattin Kanlıoğlu, Kalem Gazetesi'nin 48'inci sayısında yer alan ‘Medyaya Güven Artıyor’, Anadolu Üniversitesi'nden Cüneyt Söz de, Genç Anadolu Gazetesi'nin 52'inci sayısında yayınlanan ‘Ekmek Kapısı Aşevi’ fotoğraflarıyla birinci seçildiler. Aynı dalda, ikincilik ödülü Barış Akçalı'ya, üçüncülük ödülü ise Atilla Önver'e verildi.

En İyi Sayfa Düzenlemesi Dalı: Galatasaray Üniversitesi'nden Defne Yunusoğlu, Burak Şenbak ve Ahmet Bağceci, Detay Gazetesi'nin Mayıs 1998 tarihli 2. sayısı ile Haziran 1998 tarihli 3'üncü sayısındaki çalışmalarıyla birinciliği alırken, Ege Üniversitesi'nden Müge Demir ve Nergiz Bozyiğit diğer sıraları paylaştılar.

GÖRSEL DALDA

En İyi Haber Program Dalı:

Anadolu Üniversitesi'nden Pelin Gimzal, Filiz Tavus, Fatih Sarı ve Serkan Meriç ‘Beyaz Köşkün Kadınları’yla birinci, Serhat Akça ikinci, Bahriye Kabadayı ve Mustafa Varlık, Pelin Ayan ve Pınar Bütün ise üçüncü seçildi.

En İyi Araştırmacı Televizyon Haberciliği: ‘Fotokopi Sanayi, Not Tutan Enayi’ çalışmalarıyla Ankara Üniversitesi'nden Cenk Çınarbaş ve Fırat Kuzey birinci, Mesut Çiftçi ikinci, Recep Ünal, Lütfiye Betül Bayram ve Seçil Sertöz 3'üncü oldular.

İŞİTSEL DALDA

En İyi Haber Programı: İstanbul Üniversitesi'nden Başak Nuray Andaç, ‘365 Gün Sonra Gündem’ çalışmasıyla birinci seçilirken, diğer derecelere değer yapıt bulunamadı.

Diğer Radyo Programları: Ege Üniversitesi'nden Nihan Şık ‘Olimpos’un Ateşi'yle birinci, sibel Denizmen ikinci, Burhan Tanrıverdi, İrfan Kaçan, İmran Aslan ve Kenan Baş üçüncü oldu.

Yazılı daldaki yapıtlar Salim Alpaslan, Hikmet Bila, Yalçın Çınar, Serdar Devrim, Burçak Evren, Abbas Güçlü, Eren Güvener, Tufan Türenç, Hasan Yılmaer ve Özcan Yüksek, televizyon ve radyo alanındaki yapıtlar ise Haluk Şahin, Tuncay Özkan, Hakan Çelik ve Ender Uslu'dan oluşan Seçiciler Kurulu tarafından incelendi.

Yarışmada birinci seçilenlere 125 milyon lira teşvik ödülü, dereceye girenlere ise 'Aydın Doğan Vakfı Başarı Ödülü' verilecek. Jüri Özel Ödülü'ne değer görülen öğrencilere ise 75 milyon lira teşvik ödülü ve 'Aydın Doğan Vakfı Başarı Ödülü'nü alacaklar. Ödül töreni, 18 Aralık Cuma günü Güneşli'deki Hürriyet Medya Towers'da yapılacak.

Yarışmaya, Anadolu, Ankara, Doğu Akdeniz, Ege, Galatasaray, Gazi, İstanbul, Lefke Avrupa, Marmara, Selçuk ve Yeditepe üniversiteleri İletişim fakültelerinin gazete, dergi, radyo ve televizyon çalışmalarında 1997-98 öğretim yılında görev üstlenen 316 öğrenci katıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!