Genç DJ’lerin en yeteneklisi İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Genç DJ’lerin en yeteneklisi İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2002 02:04

İstanbul'un yeni mekanlarından Underground'un 2 Şubat'taki konuğu 'The Cross Club London'ın resident DJ'i Commie. Progressive sevenlerin kaçırmaması tavsiye edilen gecede Quasar'dan DJ İlker ve Underground resident DJ'i İlkay, Commie'ye eşlik edecek.

1995 yılında DJ'liğe başlayan Commie 26 yaşında. Kendisi İngiltere'de Judge Jules, Sonique, Norman Jay gibi İngiltere'nin ünlü DJ'lerine menajerlik yapan Serious Artist Management şirketine bağlı çalışan en genç DJ'lerden biri. Serious at the Cross'da resident DJ olması Commie'ye God's Kitchen, Slinky, Cream, Ministry of Sound, Turnmills ve daha birçok kulüpte misafir DJ olarak çalmanın kapılarını açtı.

Deep Dish, Hybrid, Blue Adonis, PF Project ve System F de dahil olmak üzere çeşitli sanatçılara yaptığı remikslerin yanında; Jules, Sonique ve Lee Burridge ile yaptığı prodüksiyonlar onun önümüzdeki yıllarda dikkatle izlenmesi gereken en genç DJ ve prodüktörlerden biri olduğunu gösteriyor.

Birçok DJ tek bir tarzda müzik çalar. Bu DJ'ler için genellikle topluluğun tepkisinin ve ondan önceki DJ'in çaldığı müziğin önemi yoktur. Commie çalarken, her zaman çaldığı yerin havasını yakalıyor ve ona göre çalıyor. Setine başladığı zaman her parçayı özenle seçiyor. Onu The Cross and Hanover Grand'daki 'Serious' gecelerinde bazen 'warm-up' DJ'i olarak, bazen de 'headliner'i olarak dinlemek mümkün. Commie, bir stüdyo teknisyeni olarak da, kaliteli remiksler yapıyor. Piyasaya sürmüş olduğu solo çalışmalarından arta kalan zamanda, önemli remiks çalışmaları yapıyor. System F - 'Out of the Blue' için yaptığı remiks İngiltere'de ilk 10'a ve Sonique - 'It feels so Good' için yaptigi remiks İngiltere'de ilk 30'a girdi.

2002 baharında ilk albümünü Distinctive Records'dan çıkartacak olan Commie için, hem DJ olarak, hem remiksçi olarak her şey daha yeni yeni başlıyor ve Commie istikrarlı ve tutarlı bir şekilde bu iki alanda da ilerliyor. Detaylı bilgi için: www.x-ist.com


Ah keşke biri sizi de keşfetse...


Yarışmaya katılan gruplar çalışmalarını rock, Anadolu rock, acid caz, alternatif rock, avangard caz, blues, country, dub, endüstriyel, etnik, flamenko, funk, fusion, gospel, gotik, hardcore, hard rock, heavy metal, hip hop, house, indie, jungle, kelt, klasik caz, new age, new wave, pop caz, progressive rock, punk, rap, rave, reggae, R&B, soul, ska, soft rock, synth pop, techno, trance ve trip hop gibi çok geniş bir yelpazede sergileyebilecekler.

Finallerinin 13-22 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı yarışmanın ödül töreni 23 Mayıs'ta gerçekleşecek. Yarışmayı kazanan grup 4000 dolar paranın yanı sıra Ada Müzik'ten albüm çıkarma şansını da bulacak. Bu yıl yedincisi düzenlenecek yarışmanın jürisi Taner Öngür, Ömer Ahunbay, Cem Erciyes, Dinç Toğrol, Murat Hasarı, Pelin Opçin, Güven Erkin Erkal, Yeşim Çobankent, Mefaret Aktaş, Murat Avalin, Kaan Yüceil, Mete Softaoğlu ve Gülşah Güray'dan oluşuyor. Yarışmaya katılmak isteyen grupların müzik tarzları, eserleri, şarkı sözleri, grubun adı, özgeçmişleri, telefon, adres ve fotoğraflarını içeren bilgiler ile birlikte en az iki parçanın yer aldığı demo kasetlerini 26 Nisan 2002 tarihine kadar Nevin Öngür, Sıraselviler Cad. Aslanyatağı Sok, No: 7, Taksim-İstanbul adresine göndermeleri gerekiyor. Ayrıntılı bilgi için: (0212) 249 13 01-249 12 83


Dünya öpüşme gününüz kutlu olsun


Meğer 2 Şubat Dünya Öpüşme Günü imiş. www.studyoimge.com ‘‘Rock and Kiss Party’’ düzenleyerek bu önemli günü kutluyor, parti eğlenceli geçecek gibi görünüyor.


‘‘İlki bundan tam 10 yıl önce Ortaköy'de gerçekleştirilen Öpüşme Günü, hafızalarda hoş bir yer edinmişti. Şimdi, 10 yıl öncesine göre git gide daha da ihtiyacımızın olduğu böylesi bir dönemde hafızamızı dürtme ihtiyacıyla aynı etkinliğin bir benzerini tekrarlıyoruz.’’

Var olan Türkçe müzik sitelerinin en iyisi sayılabilecek www.studyoimge.com partinin anlam ve önemini böyle anlatıyor. Gelelim sevgilisini kapıp partiye gidecek şanslıları nelerin beklediğine. Gündüz 15.00-19.0 arasında yaşanacak ilk bölümde Slikon, Kukla, Grizu, Suspect ve Kramp grupları çalacak. Gece 22.00- 04.00 arasında gerçekleşecek ikinci bölümdeyse 100 Derece, Firuz Derin Bulut, Direc-T, Deniz Kızı sahne alıyor. Bilet Satışı: biletix.com ve biletix noktaları (0216) 454 15 55 Kadıköy Pentagram Shop: (0216) 349 16 77, Beyoğlu Köstebek: (0212) 292 94 16, Beşiktaş Pena Mşzik: (0212) 259 01 95. Organizasyon: www.studyoimge.com ve Güven Erkin Erka: (0212) 251 07 06.

Öpüşme adresi: ISM (İst. Sanat Merkezi) Manastır- Tarlabaşı Dernek Sokak. No:10 Tarlabaşı Otobüs Durağı Arkası. Tarlabaşı: (0212) 254 27 51-253 44 86.


İstanbul, İngiltere'nin ve Renaissance'ın en büyük DJ'lerinden olan Danny Howells'ın katılımıyla görkemli bir partiye hazırlanıyor. Hip Productions tarafından organize edilecek parti 2 Şubat 2002 tarihinde Maslak Venue'de gerçekleştirilecek.

İngiltere'nin en büyük DJ'lerinden olan Danny Howells, halen Home (Londra), Renaissance (Nottingham) ve Twilo (New York)'ta resident DJ. Özgün sound'uyla DJ Magazine tarafından yapılan en iyi 100 DJ sıralamasında ilk 10'a girmeyi başarmış olan Howells, 'Deepsexyfuturistictechfunkhouse' isimli CD'siyle kendinden söz ettirmeye başladı. Danny'nin 3. sıraya yükselen 'Nocturnel Frequencies' isimli albümü ve Hollanda ve Amerika'da yayınladığı 'Nu Breed' serisi kendini ifade ettiği özenli çalışmaları olarak öne çıkıyor. Dick Trevor ile Renaissance için çıkardığı albümünün ardından gelen ve Eririe'nin vokal yaptığı 'Breathe' single'ı 1 numara olmaya doğru emin adımlarla ilerliyor. Müzik otoritelerine göre, David Morales ve BT'ye yaptığı remix'lerin kazandığı büyük başarının ardından gerçekleştireceği projeler ile bu yıl Danny'nin yılı olacak.

Şubat'ın ilk günlerinde Danny Howells'ı hayranlarıyla buluşturacak partide, ünlü DJ'in dışında Murat Uncuoğlu ve Cervus da yer alacak. Ayrıca elektronik müzik tutkunlarının vazgeçilmez kulübü Switch'in Beyoğlu'ndaki mekanı parti gecesi kapalı tutulacak ve kulüp o gece Venue'deki ikinci sahnede açılacak. 18 yaş sınırının uygulanacağı partinin kapıları saat 23.00'de açılacak. HIP Productions: (0212) 257 94 55-56

Aylin Aslım her cumartesi gecesi Levent'teki Cool Bar'da şarkı söylüyor. Aslım'dan önce sahne alan resident DJ XXL 80'li yıllardan, new wave, hip hop, alternatif ve latin müziği çalıyor. Aynı mekanda cuma geceleri de Chantage grubu canlı performans sergiliyor. Ayrıntılı bilgi için: www.coolbar.info ya da (0212) 284 80 89.

2000 yılının ikinci haftasında kurulan Cigg's Production elektronik müziğin eksikliği hissedilen Akdeniz bölgesinde her hafta bir parti organizasyonu düzenlemeye başladı. İlk parti bu haftasonu (cumartesi) tarihi Antalya Kaleiçi'ndeki Escobar'da gerçekleşiyor. Parti 22.00'de başlayıp 07.00'ye dek sürecek. Partide çalacak DJ'ler Cortex ve DJ Arda. DJ Arda Antalya Club 29, Ankara Pulse-8, Club Ally Ant., Club Twenty, Club Mumm gibi mekanlarda çaldı. DJ Cortex ise Radyo 2019, Number One FM ve olarak 2C'de Jaime Anderson ile aynı kabinde performans sergiledi. Ayrıntılı bilgi için: www.ciggsproduction.com


etkinlik takvimi


Eğer bu cumartesini dışarıda eğlenerek geçirdiyseniz pazar sabahı biraz dinlenin. Maya Sanat Merkezi'nde bu pazar saat 12.00'de pazar sineması ve kahvaltı var. Film Jaques Tati'nin yönettiği Parade. Jaques Tati, yarattığı ikonik yaratık Mösyö Hulot ile ayrılmaz bir bütün oluşturan dahi Fransız yönetmen. Sanatçının son filmlerinden biri olan Parade, bir sirk gecesini seyircilerin salona girişinden başlayarak Tati'ce ele alıyor. Film 60'lı yılların sonunda çekildiği halde siyah beyaz. Bilet fiyatı: 2.5 milyon, arzu edenler film öncesi fuaye kafe'de kahvaltı edebilirler. Maya Beyoğlu Sineması Pasajı'nda 2. Kat. (0212) 252 74 52


HAFTANIN LİSTESİ


Bu haftanın ilk beşlisi Fransa'daki acid caz listesi, ikinci beşliyse Paris'inki

1 St Germaine (Philipp de Mont Redon)

2 Princess Grace (French Dupont)3

3 Take It Jazzy (Philipp de Mont Redon)

4 We need a Lobby (Baris Onay)

5 Jazz is so natural (Philipp de Mont Redon)



1 Princess Grace (French Dupont)

2 We need a Lobby (Baris Onay)

3 Freedom Song (Force Jam)

4 Magestic (Force Jam)

5 Flute Jam (Force Jam)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!