Genç beyinlere büyük ödül

Güncelleme Tarihi:

Genç beyinlere büyük ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

Gençleri üniversiteye hazırlayan dersaneler çeşitli etkinliklerle gençlerin bilgilerini zenginleştirmeye çalışıyorlar. Zaman zaman da ödüllü yarışmalar düzenleniyor.

Merkezi Beşiktaş'ta olan Kavram Dersaneleri de bir süreden beri, liseli öğrenciler için bir bilgi olimpiyatı düzenliyor. Dersanenin geleneksel bilgi olimpiyatına Lise 1 ve Lise 2 öğrencileri katılıyor. Matematik, fen ve sözel konularını kapsayan yarışmanın birinci, ikinci ve üçüncü gelen öğrencilerine sürpriz armağanlar veriliyor.

Kavram Dersaneleri'nin bu yılki Olimpiyatı'nın farklı bir özelliği vardı. Geçtiğimiz yıl yurtdışında olduğu için müziğe ve ulusal barışa katkılarından dolayı verilen plaketi alamayan Barış Manço'nun ödülünü bu sene oğlu Doğukan Manço aldı.

Olimpiyatlarda lise 2'nci sınıftan matematik dalında Alper Meriç birinci, Ali Fazıl Anıl ikinci, A. Sercan Özcan üçüncü seçildi. Fen dalında Murat Aynacı birinci, Onur Ekşi ikinci, Emre Önay üçüncü, sözel dalda ise Alper kayhan birinci, Kaan Renda ikinci ve Behice Pehlivan üçüncü seçildi. Gazeteci ve televizyon programcısı Savaş Ay ve tiyatro sanatçısı Hamdi Alkan da törene katıldılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!