Gemlik Körfezi'nde 5.2'lik deprem

Güncelleme Tarihi:

Gemlik Körfezinde 5.2lik deprem
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2006 17:08

Saat 17.01'de Gemlik Körfezi'nde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. sarsıntı İstanbul'da da hissedildi

Haberin Devamı

Marmara Bölgesi'nde geniş bir alanı etkileyen, merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre saat 17.01'de Richter ölçeğine göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez Üssü Marmara Denizi'nde Gemlik Körfezi'nin 14.3 kilometre derinliğinde meydana gelen depremle birlikte vatandaşlar evleri terkederek panik içinde açık alanlara çıktı.

KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Yalova’daki İstiklâl Caddesi’ndeki 3'üncü kattaki evlerinin balkonunda oturan 60 yaşındaki Emine Ayyıldız aşırı derecede heyecanlandı. Kalp krizi geçiren Ayyıldız, fenalaşmasına rağmen güçlükle evinin kapısı açarak, komşulardan yardım istedi. Emine Ayyıldız, çağrılan 112 Acil servis ambulansıyla Yalova Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

5 KİŞİ DE YARALANDI

Gemlik'te panik içerisinde kaçmaya çalışan 2 kişi düşerek yaralandı. Yaralılardan biri ambulansla, diğeri yakınlarının aracı ile Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bursa ve Mudanya'da heyecanlanıp, baygınlık geçiren 3 kişi Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

BURSA'DA PANİK

Bursa’da da 1 kişi panik atak hastalığının da etkisiyle depremde aşırı heyecanlanarak Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Gemlik’te ve Bursa’da daha fazla hissedilen deprem sonrası Bursa Valiliği, önlem amacıyla sivil savunma ekiplerini ve ambulansları Gemlik'e sevk etti. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri bölgelerinde tedbir alırken, Gemlik Kaymakamı Mehmet Baygül ise Gemlik’te herhangi bir hasar ve can kaybı olmadığını açıkladı.

Marmara Bölgesi'ndeki yerleşim birimlerinde hissedilen depremden sonra yapılan tespitlerde herhangi bir can veya mal kaybı olmadığı açıklandı.

MARMARA BÖLGESİ'NDE HİSSEDİLDİ

Deprem Bursa, Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Yalova, Bilecik, Kütahya, Eskişehir illerinde hissedildi. Depremin hasara yol açıp açmadığı konusunda bölgelerde araştırma başlatıldı.

BURSA VALİSİ: CAN KAYBI YOK
   
Bursa Valisi Nihat Canpolat, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle şu ana dek kendilerine herhangi bir can veya mal kaybı bilgisi gelmediğini bildirdi.

Haberin Devamı

Canpolat, Başta Mudanya ve Gemlik olmak üzere tüm ilçelerle irtibat halinde olduklarını belirterek, arama ve kurtarma ekiplerinin, her ihtimale karşı Gemlik'e yönlendirildiğini söyledi.

Depremin ardından birkaç köy dışında ulaşamadıkları yer bulunmadığını ifade eden Canpolat, “Deprem nedeniyle şu ana dek herhangi can veya mal kaybı bilgisi gelmedi” dedi.

Bursa Emniyet Müdürü Tahsin Demir de, şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını bildirdi.

Ekiplerin bölgelerinde devriye gezmeyi sürdürdüğünü dile getiren Canpolat, ”Şu ana kadar bize intikal eden bir olumsuzluk yok. Ama ekiplerimiz görev başında” diye konuştu.

GEMLİK KAYMAKAMI: SORUN YOK

Haberin Devamı

Bursa'nın Gemlik ilçesi Kaymakamı Mehmet Baygül, ilçede durumun sakin olduğunu belirterek, “Çok şükür bir sorun yok” dedi.

Baygül, saat 17.00'de meydana gelen 5.2 şiddetindeki depremin ardından, şu an ilçede durumun sakin olduğunu söyledi.

Depremin 15-20 saniye sürdüğünü bildiren Baygül, “Şu an da merkez ve köylerde sıkıntı yok. Hasar gören bina yok. Can ve mal kaybı yok. Vatandaşlarımız da sakin. Çok şükür bir sorun yok. Vatandaşlar 1999 depreminden alışkınlar. Herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

Sakarya Valiliği Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada ise, saat 17.00'de merkez üssü Gemlik Körfezi olan depremin, Sakarya'da da hissedildiği bildirilerek, ilk belirlemelere göre, herhangi bir can ve mal kaybının olmadığı kaydedildi.

Haberin Devamı

YALOVA VALİSİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK
   
Yalova Valisi Yusuf Erbay, Bursa'nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından Yalova'da herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını bildirdi.

Erbay, kent merkezinde şu ana kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını, tüm ilçe ve köylerden telefonla bilgi aldıklarını belirtti.

Özellikle etkileneceğini düşündükleri Armutlu ilçesi ve köylerinde herhangi bir olumsuzluğun yaşanıp yaşanmadığını kontrol için jandarma ekiplerini görevlendirildiğini, tüm köylerin tek tek gezilip bilgi edinildiğini dile getiren Erbay, “Yalova'da herhangi bir olumsuzluk yok” dedi.

Erbay, “Yaralanan vatandaş ve yıkılan bina var mı?” sorusuna ise “Hayır yok. Hasarlı bina olduğu yönünde de bir bilgi ulaşmadı” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

İSTANBUL VALİSİ: HERHANGİ BİR HASAR DURUMU YOK
   
İstanbul Valisi Muammer Güler, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden dolayı İstanbul'da kendilerine ulaşan herhangi bir hasar durumu bulunmadığını bildirdi.

Güler, o bölgede geçmişte de 6 civarında yaşanmış depremler olduğunu belirterek, “Bu da bunlar gibi bağımsız bir depremdir diye arkadaşlarımız ifade ediyor. Öncü deprem niteliği taşımadığı konusunda kuvvetli tahminler var” dedi.

Güler, “bu depremin İstanbul'da herhangi bir hasar yaratıp yaratmadığı” yolundaki soruya da “Şu ana kadar bize intikal etmiş herhangi bir hasar durumu yok. Zaten bulunduğu yerde de hasar yaratma durumunda olan bir deprem değil” karşılığını verdi.

ÇANAKKALE VALİ VEKİLİ: BİR OLUMSUZLUK YOK
   
Çanakkale Vali Vekili Yusuf Ziya İnce, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve Çanakkale'de de hissedilen depremle ilgili olarak şu ana kadar kendilerine ulaşan bir olumsuzluk bulunmadığını söyledi.

İnce, merkez üssü Gemlik Körfezi olan ve Çanakkale'de de issedilen 5.2 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, ilçe kaymakamlarından bilgi aldığını söyledi. İnce, “Şu ana kadar bize ulaşan bir olumsuzluk yok” dedi.

Geçen cuma günü saat 21.15'de de merkez üssü Manyas Gölü olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!