Gemi kablolara zarar verdi! Marmara Adası dünden beri elektriksiz

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2019 10:59

Balıkesir'e bağlı Marmara Adası’nda denizin dibinde bulunan elektrik iletim kablolarının buradan geçen bir geminin zarar vermesi sonucunda arızalanması nedeniyle dün saat 15.00’ten bu yana elektrik kesintisi yaşanıyor. Sorunun çözülmesi amacıyla ekipler çalışmalarını sürdürürken bölgeye jeneratör ile elektrik verilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Balıkesir’e bağlı Marmara Adası’nda dün saat 15.00 sıralarında Narlı’dan Marmara Adası’na denizin dibinden giden elektrik kablolarında bölgeden geçen bir geminin zarar vermesi neticesinde arıza meydana geldi. Bunun üzerine bölgede faaliyet gösteren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) ve belediye ekipleri, kabloların tamiri için çalışmalara başladı. Bölgede etkili olan fırtına nedeniyle ekipler zor anlar yaşarken, çalışmalardan henüz sonuç alınamadı.

Gemi kablolara zarar verdi Marmara Adası dünden beri elektriksiz

Konuyla ilgili Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından yapılan açıklamada, “Hizmet bölgemizde yer alan Balıkesir’e bağlı Marmara Adası'nda yaşanan elektrik kesintisi bir geminin deniz altı kablolarına zarar vermesi ile meydana gelmiştir. Bunun üzerine bölgede kablo test aracı ve cihazlarla yapılan taramada karadan 6 bin 800 metre civarı uzaklıkta patlak olduğu ekiplerimizce tespit edilmiştir. Deniz altı hatlarda arıza giderme çalışmalarının aralıksız sürüyor ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle arızaya müdahale noktasında ekiplerimiz zorlanıyor. Bu sürede Marmara Adası’nda jeneratör kurma çalışmaları da başlamıştır” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Öte yandan hava muhalefeti nedeniyle Erdek-Marmara-Avşa feribot seferlerinin iptal edildiği öğrenildi.

Gemi kablolara zarar verdi Marmara Adası dünden beri elektriksiz

ÇALIŞMA SÜRÜYOR

Deniz dibinden giden kablolardaki arızanın tamiri için Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) ve belediye ekipleri, çalışmalarını sürdürüyor. UEDAŞ Sistem İşletme Direktörü Volkan Çelik yaptığı açıklamada, "Ekiplerimiz kablo test işlemini yaptılar. Arıza 11 kilometrelik denizaltı kablosunun 6.8'inci kilometresinde, denizin de yaklaşık 80 metre derinliğinde tespit edildi. Hava koşullarına bağlı olarak, kablonun onarımı için bölgede hazırda bekletilen onarım gemisi, ilerleyen saatlerde arıza onarım çalışmalarına başlayacak" dedi.

Haberin Devamı

JENERATÖRLE ELEKTRİK VERİLMEYE BAŞLANDI

Deniz dibinden giden kablolardaki arızanın tamiri için Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) ve belediye ekipleri, çalışmalarını sürdürürken, bölgeye jeneratör ile elektrik verilmeye başlandı. Ada merkezinde bulunan 1 trafoya ve Saraylar bölgesindeki 1 trafoya jeneratör ile elektrik verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!