Gelenekleri bir kez daha yıktı

Güncelleme Tarihi:

Gelenekleri bir kez daha yıktı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 12, 2002 12:57

Prenses Margaret'in ölümünden önce hazırladığı ayrıntılı vasiyetinde yakılmak istediği öne sürüldü. İddialara göre Prenses vasiyetinde, küllerinin babası Kral VI George'un mezarının yanına yerleştirilmesini istedi. İngiliz basını Kraliçe Elizabeth'in kızkardeşinin vasiyetine harfiyen uymaya kararlı olduğunu yazdı.

Haberin Devamı

Prenses'in yakın dostlarına "yakılmayı gömülmeye tercih ettiğini" sık sık söylediğine dikkat çeken basın, Prenses'in vasiyetinde özellikle bu konuya geniş bir yer ve ayrı bir önem verdiğini belirtiyor.  İngiliz basınında yer alan iddialara göre, Kraliçe II. Elizabeth, kızkardeşinin vasiyetinin aynen uygulanmasına karar verdi ve cuma günüWindsor'daki St George Kilisesi'nde yapılacak küçük törenin ardından naaşın yakılmasını onayladı.

İddialara göre, Prenses, küllerinin babası Kral VI. George'un mezarının yanına yerleştirilmesi istedi. Kraliçe'nin, bu isteğe de onay vermesi bekleniyor.  Basın, küllerin bir süre burada kaldıktan sonra Prenses'in yazlık evlerinden birinin bulunduğu ve yaşamının büyük bölümünü geçirdiği Karayipler'deki Mustique'de denize atılabileceğini de belirtiyor.  

Buckingham sarayı sözcülüğü ise iddialar konusunda açıklama yapmayı reddetti. Özellikle ülkenin en çok izlenen TV kanalı olan BBC'nin haber bültenlerinde de yer alan iddialar konusunda sessiz kalmayı tercih eden Buckingham Sarayı sözcüsü, cenaze töreninin ayrıntıları üzerinde çalışmaların sürdüğünü söylemekle yetindi.  71 yaşında ölen Prensesin cenazesi, Queen's Kilisesi'nde katafalkta tutuluyor.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!