Gelen götürüyor

Güncelleme Tarihi:

Gelen götürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘‘Şişli'nin nesi ünlüdür?’’ sorusuna bugünlerde akla gelebilecek tek bir yanıt var: Yolsuzluk... Eski başkan Gülay Aslıtürk, muhteşem çalışmaları çalışmaları sonucu Türk siyasi tarihine ‘‘çuvalla götürmüşler’’ deyimini sokmayı başarmıştı.

‘Çuvalcı başkan’’ın koltuğuna oturan ANAP'lı Cüneyt Akgün de çok geçmeden Şişli'ye yeni yolsuzluklar kazandırmaya başladı. 405 milyar lira kira ödediği arsayı, belediyeden 205 milyar liraya satın alan Çiftkurtlar Şirketi, imar yolsuzluğunun yeni kahramanı oldu.

Yurtdışına kaçan gıyabi tutuklu Gülay Aslıtürk'ün yolsuzluklarıyla Türkiye'nin gündemine oturan Şişli Belediyesi, bu kez de imar yolsuzluğuyla çalkalanıyor. Aslıtürk'ün yerine seçilen ANAP'lı Cüneyt Akgün, Maslak'taki 1600 metrekarelik çok değerli arsayı, 1.5 milyon dolar (yaklaşık 405 milyar lira) hava parası ödeyerek kiralayan Çifkurtlar'a, 242 milyar liraya sattı. ANAP ve DSP'li belediye meclisi üyeleri de İnanlar Şirketi'ne ait iki ayrı arsanın imar planlarında değişiklik yaparak trilyonlarca lira rant sağladılar.

Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi yönetimi, emlak vergi borçlarına karşılık BP Benzin İstasyonu'nun bulunduğu 1600 metrekarelik arsayı Şişli Belediyesi'ne verdi. Arsa, Gülay Aslıtürk döneminde 28 Mart 1996'da encümen kararıyla 600 milyon liraya, belediyenin yan kuruluşu olan ŞİPA'ya devredildi. ŞİPA, bu arsayı Mas Petrol'e kiraladı. Mas Petrol ise arsayı 1.5 milyon dolar (yaklaşık 405 milyan lira) hava parası karşılığı Çiftkurtlar Şirketi'ne kiraladı. Çiftkurtlar, bu arsada Honda Plaza'yı inşaa etti. Bu sırada Gülay Aslıtürk için Kasımpaşa'daki bir belediye arsasını ŞİPA üzerinden satması nedeniyle tutuklama kararı çıkınca, yeni Belediye Başkanı Cüneyt Akgün, Maslak'taki bu arsayı yeniden belediyeye devrettirdi. Arsayı satışa çıkaran Akgün, adı bile duyulmamış, sadece ilan için çıkan bir gazetede açık artırma ilanı yayınlattı. Arsa için Çitfkurtlar ve naylon bir şirket teklif verdi. Arsa, 28 Mayıs 1998 tarihli Encümen Kararı'yla 242 milyar liraya Çiftkurtlar Şirketi'ne satıldı. Sadece 1.5 milyon dolar hava parası ödeyen Çiftkurtlar, bunun yarı fiyatına arsanın sahibi oldu. Ayazağa Mahallesi 2 pafta 4028 ada 1 numaralı parselde kayıtlı arsanın değerinin en az 2 trilyon lira olduğu belirtildi.

ANAP İlçe Başkanı İkiz veda etti

Başbakan Mesut Yılmaz'ın kızkardeşi Nilüfer İkiz'in eşi, Şişli ANAP İlçe Başkanı Yiğit İkiz, Mecidiyeköy'deki Park Restoran'da dün düzenlenen ilçe kongresinde politikaya veda etti. Ancak İkiz, politikayı bırakacağını açıklamasından sonra gördüğü sevgiden çok etkilendiğini söyleyerek, ileride yeniden politakaya dönüş kapısını açık bıraktı. Siyasete girecek insanların öncelikle erdemli olması gerektiğini ve siyasi erdemin ilçe teşkilatlarında başladığını söyleyen İkiz, çok çalışan ve dürüst kişilerin politika basamaklarını birer birer çıkacakları garantisini verdi.

Gülay Hanım'a yetişmek istiyorlar

CHP Şişli İlçe Başkanı Dursun Çaltı, Başkan Cüneyt Akgün hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Çaltı ‘‘Şişli Belediyesi'nde başkan değişmesine rağmen, sanki Gülay Hanım döneminde yapılan yolsuzluklara yetişmek istiyorlar’’ dedi. Gülay Aslıtürk'ün partiden ihracını isteyen ANAP Şişli İlçe Başkanı Yiğit İkiz de, yeni yolsuzluk iddialarından rahatsızlığını gizlemedi. İkiz Hürriyet'e ‘‘Yolsuzluklarla mücadele ederken çok yoruldum. Artık siyasetten çekiliyorum’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!