Gelecek sivil toplumun

Güncelleme Tarihi:

Gelecek sivil toplumun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2009 00:00

Trenin konferans vagonunda, AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici, Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan ve kentin mülki erkânıyla birlikte oturuyoruz. Çoğu geçen yıldan tanıdık. Vali Erkmen geçen yıl Hürriyet’in 60. yaşını kutlamak için Denizli garına kocaman bir pastayla gelmiş, mumları üfletmişti bize. Onunla birlikte tüm konuklarımız aynı fikri dile getiriyor: “Hürriyet Treni geçici bir heves değilmiş, tekrar geldiniz, projenizin kalıcı olduğunu görmek sevindirici.”

Dışarıdan gülüşen çocuk sesleri geliyor. Arada Coca Cola Mutluluk Bandosu’nun ritimleri, Hürriyet Hakkımızdır şarkısıyla rekabet ediyor, biz sohbetimize devam ediyoruz.

Konu insan hakları olunca, aynı zamanda TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi olan milletvekili Ekici’nin trendeki varlığı daha bir önem kazanıyor. Ekici kulağa çok hoş gelen bir cümle kuruyor: “Gelecek sivil toplum örgütlerinde...” Türkiye’nin İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni imzalayan, evrensel hukuku iç hukukun üzerinde tutan bir ülke olduğunun altını çiziyor, ancak Türkiye’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne açılan 1900 davanın yüzde 95’inde mahkum edildiğini de hatırlatıyor: “Sırf bu bile, insan haklarına dair bu gibi çalışmaların ne kadar önemli olduğunu gösteriyor bize.
/images/100/0x0/55ea7f3cf018fbb8f883d093

O yüzden sivil toplum kuruluşları, sosyal sorumluluk projeleri önemli. İnsanların haklarını her platformda araması en doğal hakları. Bu bilinci her alanda yerleştirip, bu rakamları aşağı çekmemiz gerekiyor.”

Temiz çevre hakkı

Büyük Menderes Havzası Koruma Birliği’nin dönem başkanlığı bu yıl Denizli’de. Bölgede kirliliğin önlenmesi için Valiliğin çeşitli kuruluşlarla ortaklaşa yaptığı çalışmalar arasında Coca Cola’nın Hayata Artı Kat projesi de var. Bu yıl çevre projeleriyle Hürriyet Hakkımızdır Treni’ne dahil olan Coca Cola yetkilileri konferans vagonunda son gelişmeleri paylaşıyorlar Valiyle. Bu yıl en çevreci belediye seçildiklerini gururla anlatan Denizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Osman Zolan ise sağlıklı yaşam hakkı için çalışmalarına devam ettiklerini, engelliler ve yaşlılar için örnek çalışmalar yaptıklarını anlatıyor.
/images/100/0x0/55ea7f3cf018fbb8f883d095


Ancak dışarda bekleyen bir grup kadın var. Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin Denizli Hükümet Konağı ve Dev Meydan Projesi nedeniyle meydandaki binasından çıkarılıp uzak bir yere yerleştirileceğini, bunun özellikle köylerden gelen kızların okumasını engelleyeceğini söylüyorlar. Şimdiden 300 öğrenci kaydını sildirmiş. Denizli Valiliği’nin seslerini duyması için aracı olmamızı istiyorlar bizden. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da elçiyiz, buradan iletiyoruz.

Treni trende istedi

HÜRRİYET Hakkımızdır Treni’nin önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyleyen Denizli Valisi Yavuz Erkmen, “Bugün çevre gibi, aile içi şiddet gibi, çocuk hakları gibi trenin dikkat çektiği konular, Türkiye’de hepimizin üzerinde durması gereken konular. Bu nedenle Hürriyet Treni’ni önemsiyoruz” dedi.

Denizli-İzmir demiryolunun rehabilitasyon çalışmaları ve Denizli-İstanbul Boğaziçi Ekspresi onarım çalışmaları nedeniyle Denizli’ye bir yıldır sefer yapamıyor. Vali Erkmen, ihalesi yapılan Eskişehir-Antalya-Denizli hızlı tren projesinin de bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

HÜRRİYET TRENİ’NDEN ISPARTA’YA HEDİYE

Yarın Hürriyet alan tüm Ispartalılara Hürriyet Hakkımızdır Treni kalemi ve puzzle’ı, “Kırmızı Bisiklet” ve “Yörüklerden Unutulmuş Masallar” dergileri hediye. Ayrıca 15-24 Eylül tarihleri arasında Hürriyet’in logosunu tarihiyle birlikte kesip (10 adet) başbayiye getiren herkese Marvi Hammer İngilizce Eğitim Seti (10 VCD).

BUGÜN BURDUR’DA, YARIN ISPARTA’DAYIZ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!